Object detail

For sale: Maanderdijk 32, 6718 NG Ede

€1,150,000
Type of residence House, single-family house, detached house
Plot size 8,370 m²
Liveable area 133 m²
Acceptance By consultation

Note

General

Let op: Woningruil of kopen met een no-risk clausule is bespreekbaar.

Een plekje om de hedendaagse hectiek te doen vergeten, gelegen in een oase van rust!

Deze woonboerderij is gelegen op een fantastisch plekje in buitengebied De Kraats, dit is in de driehoek Ede-Veenendaal-Wageningen. Het is gelegen op een perceel van circa 8370 m2, ideaal voor paardenliefhebbers of hobbyvee.

U kunt d... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, detached house
    Construction period 1908
    Offered since 08 December 2023
  • Location

Features

Offer
Reference number 07509
Asking price €1,150,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Acceptance By consultation
Offered since 08 December 2023
Last updated 27 May 2024
Construction
Type of residence House, single-family house, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1908
Roof materials Thatch
Rooftype Front gable
Isolations Party insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 8,370 m²
Floor Surface 133 m²
Content 698 m³
Surface area other inner rooms 56 m²
Layout
Number of floors 2
Number of rooms 3 (of which 2 bedrooms)
Number of bathrooms 2 (and 1 separate toilet)
Garden
Type Garden around
Main garden Yes
Condition Neglected
Energy consumption
Energy certificate G
Boiler
Type of boiler Remeha Quinta 28C
Heating source Gas
Year of manufacture 2007
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 6
Number of covered parking spaces 2
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Ventilation method Natural ventilation
Bathroom facilities Bathroom 1 Shower, Sink, Toilet
Bathroom facilities Bathroom 2 Sink, Walkin shower
Parking Indoor
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Cadastral informations
Cadastral designation Ede E 5543
Area 4,030 m²
Range Entire lot
Cadastral designation Ede E 5557
Area 4,340 m²

Description

Let op: Woningruil of kopen met een no-risk clausule is bespreekbaar.

Een plekje om de hedendaagse hectiek te doen vergeten, gelegen in een oase van rust!

Deze woonboerderij is gelegen op een fantastisch plekje in buitengebied De Kraats, dit is in de driehoek Ede-Veenendaal-Wageningen. Het is gelegen op een perceel van circa 8370 m2, ideaal voor paardenliefhebbers of hobbyvee.

U kunt de boerderij zien als een opknapper met uitbouwmogelijkheden of de huidige boerderij slopen en nieuwbouw realiseren.

Altijd al ruimtelijk willen wonen? Deze woning aan de Maanderdijk is omring door weilanden, grazende koeien en unieke vergezichten en is gelegen in het buitengebied met een aantal grote plaatsen binnen handbereik, zoals Veenendaal, Ede, Wageningen, maar ook Bennekom en Rhenen.
Voor alledaagse winkels, supermarkten, sportclubs en restaurants kan u zowel in Ede als in Veenendaal terecht, op slechts een paar minuten rijden. Uitvalswegen richting de A12 zijn eenvoudig te bereiken en de woning beschikt naast een lange oprijlaan ook over voldoende parkeergelegenheid.

Verder is op 5 minuten fietsen het natuurgebied 'Binnenveldse Hooilanden' van ca. 25 ha. gelegen. Wandelend, etsend of middels kajak kunt u hier 100% genieten van de rust en de geweldige natuur!

De woning heeft een gebruikersoppervlak van ca. 133 m², vier slaapkamers, twee badkamers, een riante woonkamer met karakteristieke elementen, inbouwkeuken en badkamer.

Indeling:

Begane grond:
Vanaf de lange oprijlaan betreedt u middels de voordeur de woning. Deze bevindt zich aan de zijkant van de woning. Daarbij arriveert u in een ruime hal, welke toegang biedt tot de keuken en woonkamer, separate toiletruimte en een badkamer. De toiletruimte is volledig betegeld, beschikt over een zwevend toilet en een wastafel. De badkamer is eveneens volledig betegeld en is voorzien van een inloopdouche, wastafel met spiegel, handdoekradiator en opbergmeubel.

Vanuit de hal betreedt u de keuken. Deze heeft een L-vormig aanrecht en beschikt over een inductiekookplaat met afzuigkap, ingebouwde combi-oven, koelkast en Miele vaatwasmachine. Daarnaast is er voldoende opbergruimte aanwezig in de keuken.

Vanuit de keuken betreedt u de woonkamer. Deze is ruim en wordt dankzij de aanwezige raampartijen van veel lichtinval voorzien en heeft een open indeling. Dit biedt veel mogelijkheden voor het realiseren van een zit- en eethoek. Te midden van de woonkamer is een karakteristieke haard gesitueerd. Daarnaast is er een ingebouwde kastruimte aanwezig in de woonkamer.

Wanneer u de woonkamer aan de andere zijde verlaat, arriveert u in een hal, welke toegang biedt tot een berging, twee slaapkamers en een badkamer. Deze hal is eveneens ruim en beschikt over voldoende ruimte voor het plaatsen van een kapstok of opbergmeubel.

Deze badkamer is ook volledig betegeld en beschikt over een douchecabine met glazen deur, zwevend toilet, handdoekradiator en wastafel met spiegel.

De slaapkamers bevinden zich aan de voorzijde van de woning, bieden voldoende ruimte voor het plaatsen van een bed en bureau of opbergmeubel. Twee slaapkamers beschikken daarnaast over een ingebouwde kastruimte en grenzen aan de naastgelegen badkamers.

1e verdieping:
Middels een trappetje kan vanuit de hal de 1e verdieping worden betreden. Hier bevindt zich nog een extra zolderruimte. De zolderruimte leent zich uitstekend als opbergplek.

Buiten:
Het hoogtepunt van deze woning is uiteraard de riante buitenruimte. Gelegen op een groot erf met unieke vergezichten, omringd door weilanden, is dit een uniek element aan de woning. De rust en privacy, gecombineerd met het landelijke element maakt deze woning uniek in haar soort.

Bijzonderheden:
- Er is onlangs een wijziging in het Bestemmingsplan geweest. Het heeft nu bestemming Wonen, en heeft geen bestemming agrarisch nevenactiviteit. Bestemmingsplan/regels zijn te vinden op ruimtelijkeplannen.nl
- Volgens het bestemmingsplan is een woning met een inhoud van 660m3 toegestaan. Dit kan eventueel vergroot worden naar 1000m3 middels aankoop van sloopmeters. Groter is niet toegestaan. Sloopmeters kunnen worden aangekocht in de gemeentes waar functiewisseling is toegestaan: Wageningen, Ede, Barneveld, Scherpenzeel, Nijkerk en Putten.
Bijgebouwen bij een woonbestemming is 150m2 toegestaan. Dit kan vergroot worden naar 200m2 met de aankoop van sloopmeters. Groter is niet toegestaan. Kantoor kan eventueel in het bijgebouw met vergunning.
Een Bed & Breakfast binnen de woning kan met een maximum van 50m2 en binnen een bijgebouw maximaal 75m2 middels aanvraag van een vergunning en maximaal 4 slaapplaatsen.
Voor meer vragen rondom het bestemmingsplan kan er contact op worden genomen met de Balie Bouwen, Wonen en milieu via gemeente Ede.
Wij verwijzen naar het Beeldskwaliteitsplan Buitengebied Ede.
- Middels het recht van overpad is er een lange oprit naar de woning toe.
- Er zijn een aantal afspraken bij de voorafgaande eigendomsverkrijgingen gemaakt tussen de verkoper en koper, waarvan de nog van toepassing zijnde verplichtingen en afspraken over gaan op de nieuwe eigenaren/kopers. Denk aan een verplichting die nog niet is uitgevoerd zoals de aanleg van het pad/oprit. Er zal voor rekening van de koper bestrating aangelegd worden op de thans aanwezige puinbaan, te rekenen vanaf de Maanderdijk tot aan het perceel: kadastraal bekend gemeente Ede, sectie E, nummer 5543, bestrating betreft Hmodel betonklinkers inclusief trottoirbanden, de breedte van de weg wordt 3m1 netto waarbij de betonbanden er buiten worden geplaatst.
- In de koopovereenkomst worden de volgende clausules opgenomen: ouderdomsclausule uitgebreide variant / niet bewoningsclausule / as-is-where-is clausule.
- Koper zal zelf een nieuwe waterbron moeten aanleggen/slaan. In de huidige situatie is de huidige bron uitgewerkt.
- De woning is aangesloten op de gemeentelijke riolering.
- Er is een glasvezel aansluiting aanwezig.

Algemene gegevens
- Type woning: vrijstaande woonboerderij
- Bouwjaar: 1908
- Aantal kamers: 5
- Aantal slaapkamers: 2
- Aantal badkamers: 2
- Parkeerruimte: volop parkeermogelijkheid op eigen terrein. In de oude deel kan binnen geparkeerd worden.
- Ligging tuin: rondom
- Tuin bereik: via oprit aan de voorzijde van de woning is het perceel te bereiken

Technische gegevens
- Warmwatervoorziening: Remeha Quinta 28C 2007
- Verwarmvoorziening: Remeha Quinta 28C 2007
- Voorzieningen: gashaard, kelderruimte, een zolder en een grote oude deel
- Isolatie: de woning is gedeeltelijk na-geïsoleerd.
- Dubbel glas: deels
- Kozijnen: hout

Aarzel niet en maak snel een afspraak om een kijkje te nemen in deze unieke woning.

WILT U EVEN BINNEN KIJKEN?

Voor meer informatie omtrent deze woning, kunt u contact opnemen met ons kantoor in Veenendaal.

U bent van harte welkom! De beste indruk van deze woning krijgt u natuurlijk tijdens een bezichtiging. Wij proberen onze bezichtigingen altijd in samenspraak met verkoper en koper te plannen en nemen ruim de tijd, zodat u op uw gemak de woning kan bekijken en ervaren.
N.B. Aan de samenstelling van deze gegevens is maximale zorg besteed. Aan onvolkomenheden in de vermelde gegevens en tekeningen kunnen geen rechten en aanspraken worden ontleend.

Floor plans

Brochure(s) and other documents

ZonZone