Nieuwe opzet Woningmakelaar van het Jaar

De verkiezing van Woningmakelaar van het Jaar krijgt na de eerste editie vorig jaar een vervolg in 2013. De vakjury wordt anders georganiseerd, er komt een nieuwe categorie bij en in het najaar wordt een speciaal event gehouden waar de awards uitgereikt worden.

In 2012 is voor het eerst in drie categorieën de award voor Woningmakelaar van het Jaar uitgereikt. Uit de ruim 100 aanmeldingen zijn toen door de vakjury Oost West Makelaars, Woningadviseurs en Schouten & Van der Giezen als winnaar aangewezen. 

Vastgoed gaat in 2013 door met de organisatie van deze vakprijs. Om de titel Woningmakelaar van het Jaar naar een hoger niveau te tillen, zijn enkele belangrijke aanpassingen gedaan in de opzet.

 
Opzet vakjury

Waar in 2012 een brede vakjury van maar liefst 14 prominenten uit makelaardij en woningmarkt de cases van alle categorieën beoordeelde, wordt in de nieuwe opzet per categorie een kleinere jury geformeerd. Zo krijgen juryleden meer tijd en ruimte om zich op de specifieke categorie te focussen. Bij elke categorie wordt de jury samengesteld uit personen die expertise hebben met het onderwerp.

 
Klantwaarde Award

De drie categorieën uit 2012 - Marketing, Specialisatie en Klantwaarde - worden gecontinueerd. De Klantwaarde-categorie krijgt echter een duidelijk andere invulling. Waar deze categorie in 2012 nog een juryprijs was, krijgt in 2013 echt de klant het voor het zeggen welke makelaar deze award verdient. In de loop van dit jaar kunnen klanten op www.woningmakelaarvanhetjaar.nl hun makelaar aanmelden voor deze award. De makelaar die uiteindelijk het vaakst genomineerd is en de hoogste gemiddelde beoordeling krijgt, wordt uitgeroepen tot winnaar. De Marketing-award is bestemd voor het makelaarskantoor met de meest innovatieve of effectieve marketingcase en de Specialisatie-award voor het kantoor dat zich zichtbaar succesvol op een nichemarkt of activiteit heeft gestort.

 
Nieuwe categorie: New Talent

Aan de drie categorieën van vorig jaar wordt in 2013 een nieuwe toegevoegd: de New Talent Award. Deze prijs is bestemd voor makelaars die nieuw zijn in de branche (korter dan twee jaar) en aan kunnen tonen dat zij het aanstormende talent zijn op basis van resultaat, creativiteit en werkopvatting. Het nieuwe talent dat op de shortlist van de nominatielijst terechtkomt, zal een pitch moeten houden voor de jury van deze categorie.

In het najaar van 2013 worden op een bijeenkomst voor genomineerden, juryleden en andere prominenten uit de makelaardij de awards uitgereikt. Via Vastgoed en VastgoedActueel.nl wordt binnenkort meer bekend over de voorwaarden van deelname, de inschrijfdata, de categorieën en de vakjury.

Unprecedented flexibility

The most flexible broker in Arnhem. Friendly, flexible and results-oriented. You are in good hands. We make selling your home a wonderful experience. And the search for a new home a feast.