Deelnemen aan MakelWeb?

Makelweb is er voor makelaars en opgericht door makelaars: een onafhankelijk platform voor het aanbieden van al het onroerend goed in Nederland.

Grip op je eigen gegevens bij MakelWeb

Als makelaar besteedt u veel tijd en aandacht aan het maken van goede omschrijvingen, mooie foto’s en zelfs uitgebreide video tours om het onroerend goed in je portefeuille onder de aandacht te brengen. Vervolgens bent u echter wel genoodzaakt om deze gegevens te plaatsen op diverse niet-onafhankelijke aanbodsites, tegen aanzienlijke kosten. Bovendien is het afwachten op welke manier het aanbod zichtbaar is en of er geen concurrerende advertenties worden getoond naast het aangeboden object. 

Volledig onafhankelijk en tegen kostprijs

MakelWeb wil dit veranderen en heeft een uniek concept bedacht. Via MakelWeb bieden makelaars op een aantrekkelijke manier hun objecten aan. Bovendien houdt u als makelaar volledige controle over uw eigen gegevens. MakelWeb is een vereniging van makelaars. Deelnemende makelaars zijn leden en hebben zeggenschap over te varen koers van de vereniging. MakelWeb is volledig onafhankelijk en bevoordeelt geen makelaars op grond van een lidmaatschap bij een bepaalde branchevereniging. Particulieren, beleggers, beheerders en pensioenfondsen kunnen niet zelfstandig adverteren op MakelWeb, alleen via contacten met een deelnemende makelaar.

Er is geen winstoogmerk: het aanbieden van objecten geschiedt tegen kostprijs. De vereniging opereert volledig transparant en bewaakt de belangen van de deelnemers. MakelWeb zorgt ervoor dat uw aanbod ook uw aanbod blijft. De gegevens zullen niet worden gebruikt voor andere doeleinden. MakelWeb staat, in tegenstelling tot andere sites, bijsluiterproducten toe op haar website. U kunt in uw advertentietekst verwijzen naar uw hypotheek- of verzekeringsafdeling of naar één van uw relaties. 

Optimale presentatie van het aanbod door betaalbare VR-tours

Als lid van MakelWeb kunt u direct gebruikmaken van de nieuwste technieken op het gebied van Virtual Reality-presentaties. De VR-tours kunnen eenvoudig worden gecreëerd met een eigen inlog op https://makelweb-vr.azurewebsites.net/account/login kan al VR-tours leveren voor nog geen 5 euro per tour.  

Goede online vindbaarheid

Via Makelweb werken alle deelnemende kantoren samen om goed vindbaar te zijn via internet zoekmachines. Door zogenaamde collectieve linkbuilding ontstaat een sterke positie in de zoekmachines. Bovendien is er op MakelWeb dadelijk sprake van uniek aanbod, wat ook voor een sterke positie in de zoekmachine zorgt.

Social media integratie

MakelWeb biedt volledige integratie van social media zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en nieuwe platformen zoals Wazzurb. De kanalen van MakelWeb zijn eveneens onafhankelijk.

Geen concurrerende advertenties

Anders dan op veel andere aanbodsites, zullen op MakelWeb geen advertenties worden weergegeven die de zakelijke belangen van makelaars schaden, zoals concurrerende geldverstrekkers of aanbod van andere makelaars. Wanneer er advertenties worden toegestaan, dan zullen dit advertenties zijn van branchevreemde bedrijven.

Eenvoudig doorplaatsen van het aanbod

In diverse makelaarssoftware zoals Realworks, Kolibri en Venum wordt een koppeling gerealiseerd met MakelWeb. Zo kunt u het aanbod eenvoudig uploaden op MakelWeb.

Dit betekent dat er voor u geen extra handelingen zijn voor deelname aan MakelWeb.

Flexibele en herkenbare merkidentiteit

Het logo van MakelWeb is in diverse varianten en diverse kleuren beschikbaar, maar wel herkenbaar. Er kan voor een kleur worden gekozen die aansluit bij de huisstijl van uw eigen makelaarskantoor.

Wat kost MakelWeb?

Door aanmelding wordt u lid van de vereniging MakelWeb. U bent dan stemgerechtigd in ledenvergaderingen en bent als het ware gezamenlijk eigenaar van het portaal. De contributie is slechts 50 euro per maand en zal jaarlijks vooraf voor een heel jaar aan u worden gefactureerd. De éénmalige entreekosten zijn 500 euro.