Object detail

For sale: Paul Heijhof 4, 3901 SZ Veenendaal

€1,295,000
Type of residence Apartment, penthouse
Liveable area 188 m²
Acceptance By consultation

Note

General

Wonen in een stukje industrieel erfgoed in het centrum van Veenendaal? In het voormalige garenmagazijn van de PHV fabriek met zijn karakteristieke schoorsteen is in 2020 een prachtig penthouse gerealiseerd. Kousen- en Tricotagefabriek “PeHaVee” was bekend van de spencers en truien. Haar fabriek was beter bekend als PHV zoals op de schoorsteen staat. Deze afkorting komt van Paul Hey Veenendaal.... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence Apartment, penthouse
    Construction period 2020
    Offered since 16 January 2023
  • Location

Features

Offer
Reference number 07259
Asking price €1,295,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Acceptance By consultation
Offered since 16 January 2023
Last updated 15 March 2023
Construction
Type of residence Apartment, penthouse
Floor 2nd floor
Type of construction Existing estate
Construction period 2020
Roof materials Bitumen
Rooftype Flat
Certifications Energy performance advice
Isolations Cavity wall, Floor, Full, Insulated glazing, Roof, Wall
Surfaces and content
Floor Surface 188 m²
Content 698 m³
External surface area storage rooms 18 m²
External surface area 22 m²
Layout
Number of floors 1
Number of rooms 4 (of which 2 bedrooms)
Number of bathrooms 2
Garden
Type Patio
Main garden Yes
Condition Beautifully landscaped
Energy consumption
Energy certificate A
Features
Number of parking spaces 2
Number of covered parking spaces 1
Water heating Electric boiler
Heating Air conditioning, Floor heating, Heat pump, Wood stove
Bathroom facilities Bathroom 1 Shower, Sink, Toilet, Underfloorheating, Walkin shower, Washbasin furniture
Bathroom facilities Bathroom 2 Double sink, Shower, Toilet, Underfloorheating, Walkin shower, Washbasin furniture
Parking Detached stone
Has AC Yes
Has a balcony Yes
Has cable TV Yes
Has a flue tube Yes
Has fibre optical cable Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a phone line Yes
Has an internet connection Yes
Has sliding doors Yes
Has solar blinds Yes
Has solar panels Yes
Has ventilation Yes
Association of owners
Registered at Chamber of Commerce Yes
Annual meeting Yes
Periodic contribution Yes
Reserve fund Yes
Long term maintenance plan Yes
Home insurance Yes
Cadastral informations
Veenendaal K 8651
Range Condominium

Description

Wonen in een stukje industrieel erfgoed in het centrum van Veenendaal? In het voormalige garenmagazijn van de PHV fabriek met zijn karakteristieke schoorsteen is in 2020 een prachtig penthouse gerealiseerd. Kousen- en Tricotagefabriek “PeHaVee” was bekend van de spencers en truien. Haar fabriek was beter bekend als PHV zoals op de schoorsteen staat. Deze afkorting komt van Paul Hey Veenendaal. De PHV-fabriek is gebouwd in de periode na de tweede wereldoorlog. In de eerste instantie opgetrokken in één bouwlaag en in verschillende fasen tot stand gekomen. In 1955 is een gedeelte van de fabriek (het garenmagazijn) uitgebreid met een verdieping. Dit is goed te zien door de verschillende kleuren in steen van de begane grond en de verdieping. Mede vanwege de karakteristieke schoorsteen, die veel oud-Veenendalers zich nog goed herinneren , is in 2016 door de gemeente Veenendaal besloten de fabriek te behoeden voor de sloop. Ook de originele eerste steen is opgenomen in de renovatie.

Het is heerlijk wonen in dit tot in de puntjes afgewerkte penthouse met veel licht. Het betreft een royaal appartement, met een plafondhoogte van bijna 2,80 meter, gelegen op de eerste verdieping en met een weids zicht over de omgeving. Wie het trappenhuis, waar er een mogelijkheid is voor het installeren van een lift, betreedt merkt direct dat dit een bijzondere woning is. Opvallend in deze hal is de imposante hoogte van bijna 7 meter.
Via de statige trap bereikt u de woonetage, bestaande uit een zeer ruime living met luxe open keuken, twee slaapkamers, twee heerlijke badkamers en een riante werkruimte op de vide. Bovendien beschikt u over een sfeervol terras/patio, aan vier zijden omgeven zodat u heerlijk in de luwte van de zon kunt genieten. U beschikt over een garage en eigen parkeerplaats voor de deur, gelegen aan een rustig hofje.

U woont aan de rand van het gezellige centrum, waar u alle voorzieningen kunt vinden. Winkels, speciaalzaken, restaurants en fijne werkplekken, maar ook culturele voorzieningen, sportfaciliteiten en openbaar vervoer zijn ruim voor handen. Veenendaal ligt ingeklemd tussen de prachtige Utrechtse Heuvelrug en het Nationaal park de Hoge Veluwe, zodat natuurliefhebbers en buitensporters zich hier geen moment zullen vervelen. Via de uitvalswegen A12 en A30 zijn omliggende steden gemakkelijk bereikbaar.

Ground floor

Woonkamer
De living heeft een geweldige oppervlakte, en laat zich kenmerken door een stijlvolle afwerking. Een gespijkerde eikenhouten vloer in visgraatmotief, fraai afgewerkte wanden en een prachtige houtkachel geven het geheel een warme en sfeervolle uitstraling, terwijl grote raampartijen aan drie zijden voor een royale hoeveelheid invallend daglicht zorgen. Ook de luxe keuken maakt deel uit van de living. Een schuifpui geeft toegang tot de binnentuin, dat zodoende in een oogwenk bij de woonruimte kan worden betrokken.

Keuken
De keuken is opvallend ruim en is modern afgewerkt middels een wandmeubel, kastenwand en kookeiland in strak-moderne stijl voorzien van RVS werkbladen die worden gecomplementeerd door ruwe stenen wanden en een bar van grof hout. Vanzelfsprekend beschikt u over een rijk palet aan inbouwapparatuur, om het koken steeds weer tot een feest te maken.

First floor

De beide slaapkamers zijn heerlijk van afmeting en door grote raampartijen geweldig licht. Net als de living zijn de vertrekken voorzien van spotverlichting en ook hier ligt de prachtige houten vloer in visgraatmotief. Een slaapkamer beschikt over een inbouwkast, de andere kamer geeft via een schuifpui toegang tot het terras en beschikt over een en-suite luxe badkamer. Deze is geheel betegeld en tevens voorzien van spotverlichting en grote raampartijen. U vindt hier een wandcloset, wastafel en royale inloopdouche met hand- en regendouche. De tweede badkamer wordt gesierd door bakstenen wanden evenals wand- en vloertegels, en is uitgerust met spotverlichting, raampartijen, wandcloset, badkamermeubel met lades, wastafel en spiegel en een heerlijk ruime douchecabine met hand- en regendouche, afgeschermd middels een wand van glas in zwart staal. Vanuit deze badkamer heeft u toegang tot een berging.

Garden

Het terras/de patio is bereikbaar via de living en slaapkamer, en verbindt op die manier de verschillende vertrekken in de woning met elkaar. De buitenruimte is volledig betegeld en is aan vier zijden omsloten, zodat u alle mogelijke privacy geniet en geen hinder heeft van wind. U kunt hier optimaal profiteren van de zon en genieten van de groene verticale tuinwand.

Details

Algemene gegevens
- Type woning: Penthouse
- Bouwjaar: 2020/2021
- Aantal kamers: 4
- Aantal slaapkamers: 2 en een werkkamer/kantoor
- Aantal badkamers: 2
- Parkeerruimte: de garage en een parkeerplaats buiten
- Aanwezig: binnentuin/dakterras/patio

Technische gegevens
- Warmwatervoorziening: warmtepomp met boiler, bj 2021
- Verwarmvoorziening: warmtepomp met boiler, bj 2021
- Vloerverwarming: gehele woning
- Zonnepanelen: 17 stuks
- Houtkachel in de woonkamer aanwezig
- Voorzieningen: airco (4 stuks)/vloerverwarming/buitenzonwering (screens)
- Mechanische ventilatie: aanwezig
- Isolatie: volledig geïsoleerd
- Dubbel glas: geheel
- Glasvezel kabel aanwezig
- Kozijnen: aluminium
- Voorbereiding oplaadpunt elektrische auto aanwezig
- Voorbereiding lift aanwezig
- Servicekosten VVE € 100,00

WILT U EVEN BINNEN KIJKEN?

Voor meer informatie omtrent deze woning, kunt u contact opnemen met ons kantoor in Veenendaal.

U bent van harte welkom! De beste indruk van deze woning krijgt u natuurlijk tijdens een bezichtiging. Wij proberen onze bezichtigingen altijd in samenspraak met verkoper en koper te plannen en nemen ruim de tijd, zodat u op uw gemak de woning kan bekijken en ervaren.
N.B. Aan de samenstelling van deze gegevens is maximale zorg besteed. Aan onvolkomenheden in de vermelde gegevens en tekeningen kunnen geen rechten en aanspraken worden ontleend.

Floor plans

Brochure(s) and other documents

ZonZone