Object detail

For sale: Kerkewijk 32, 3901 EG Veenendaal

€849,000
Type of residence House, villa, detached house
Plot size 686 m²
Liveable area 431 m²
Acceptance By consultation

Note

General

Nergens anders in Veenendaal vindt u zo’n bijzondere woning! Geen pand is vergelijkbaar wat betreft de bouwstijl, sfeer en woonoppervlakte.

Deze karakteristieke, vrijstaande villa heeft een inhoud van maar liefst ca.1600 m3 en een woonoppervlakte van ca. 431m2. Die oppervlakte is verdeeld over vier woonlagen. Ook beschikt de woning over een souterrain en is het dankzij het grote perceel moge... More info
 • Features

  All characteristics
  Type of residence House, villa, detached house
  Construction period 1941
  Offered since 09 April 2021
  Offered since 09 April 2021
 • Location

Features

Offer
Reference number 06847
Asking price €849,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Acceptance By consultation
Offered since 09 April 2021
Last updated 30 June 2021
Construction
Type of residence House, villa, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1941
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Isolations Party insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 686 m²
Effective area 431 m²
Content 1,599 m³
Surface area other inner rooms 29 m²
Surface area external storage rooms 27 m²
Surface area external, linked storage rooms 11 m²
Mapping
Number of floors 4
Number of rooms 9 of which (7 bedrooms)
Outdoors
Location Near public transport, Residential area
Garden
Type Front yard
Garden 2 - Type Back yard
Garden 2 - Main garden Yes
Garden 2 - Orientation West
Garden 2 - Has a backyard entrance Yes
Garden 2 - Condition Normal
Boiler
Combiboiler Yes
Features
Water heating Gas boiler
Heating Central heating
Garden available Yes
Cadastral informations
Veenendaal D 8394
Area 686 m²

Description

Nergens anders in Veenendaal vindt u zo’n bijzondere woning! Geen pand is vergelijkbaar wat betreft de bouwstijl, sfeer en woonoppervlakte.

Deze karakteristieke, vrijstaande villa heeft een inhoud van maar liefst ca.1600 m3 en een woonoppervlakte van ca. 431m2. Die oppervlakte is verdeeld over vier woonlagen. Ook beschikt de woning over een souterrain en is het dankzij het grote perceel mogelijk om een vrijstaande garage of een bijgebouw op eigen terrein te plaatsen.

De sfeer van deze villa is ongekend. Op de plaats van een in 1940 verwoeste woning werd in 1941 deze woning ontworpen onder architectuur van het bekende Amsterdamse bureau Zandstra, Giesen en Sijmons voor de eigenaren van de Ritmeester-sigarenfabrieken. Alle originele kenmerken van de Delftse Schoolstijl, waarin deze woning is gebouwd, zijn bewaard gebleven. Dat zijn onder andere de sobere uitstraling, het extreem hoge zadeldak, de loggia’s, het gebogen afdak bij de deur, de gebogen vorm van de dakgoot en de ronde vensters. Binnenshuis vindt u glas-in-loodramen, karakteristieke deuren, een grote schouw en een erker. Het grote trappenhuis in het hart van de woning is werkelijk prachtig!

De villa is gelegen in één van de meeste geliefde en mooiste straten van Veenendaal: de Kerkewijk. De woning staat op steenworp afstand van de Utrechtse Heuvelrug en op loopafstand van het bruisende centrum. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u op korte afstand in dezelfde straat naar de supermarkt en naar vele andere winkels. Verder is er een uitstekende verbinding met andere steden: NS station Veenendaal Centrum ligt op loopafstand en binnen 5 minuten zit u op de snelweg.

LET OP! DE HOOGSPANNINGSMASTEN VERDWIJNEN EN DE HOOGSPANNINGSLIJNEN GAAN ONDERGRONDS, BINNEN NU EN 4 JAAR VOLGENS PLANNING GEMEENTE. Zie voor meer informatie: https://ten.projectatlas.app/veenendaal-verkabeling-150kv/page/home?map=52.024279,5.547653,13.51,0,0

Indeling
Begane grond: Vanaf de voordeur leidt een brede gang met 3 karakteristieke ronde ramen naar een ruime hal met een schitterend trappenhuis langs glas-in-loodramen. Vanaf hier heeft u toegang tot de woonkamer. Deze grote kamer heeft een mooie schouw met haard en openslaande deuren naar de tuin. Een bijzondere glazen deur leidt naar de eetkamer. Ook hier zijn openslaande deuren naar de tuin en er is hier een authentieke erker. Vanuit de hal is er toegang tot de keukenruimte. De originele keukeninrichting uit 1941 is toegeschreven aan de Bryunzeel-ontwerper Piet Zwart en is voorzien van origineel granito aanrechtblad, twee geheel in stijl verzonken spoelbakken, aansluitingen voor de wasmachine en een deur naar de bijkeuken. De bijkeuken beschikt over 2 vaste kasten en geeft toegang tot de tuin. Vanuit de keuken is de ruime kelder bereikbaar welke in 2 ruimtes is gescheiden en waar de cv- ketel zich bevindt.
1e verdieping: Op de 1e verdieping zijn de badkamer en drie slaapkamers. Alle drie de slaapkamers hebben een balkon of loggia en 2 vaste kasten. De ouderslaapkamer is bijzonder ruim en heeft een deur naar de badkamer.

2e verdieping: Op de 2e verdieping zijn vier ruime slaapkamers. Drie kamers zijn voorzien van een dakkapel. De grootste slaapkamer heeft een vaste trap naar de 3e verdieping.
3e verdieping: De 3e verdieping is een mooie, open ruimte met twee dakramen.
Souterrain: Het souterrain is een prima ruimte voor opslag. Het souterrain is opgedeeld in 2 ruimtes waarvan in een daarvan de cv-opstelling is gesitueerd.

Keuken
De keuken heeft een dubbele spoelbak een origineel granito aanrechtblad en ruimte voor een ruime eethoek. Zowel de keuken als de bijkeuken hebben een gasaansluiting. Twee vaste kasten, een spoelbak met aanrecht en een openslaande deur naar de tuin zijn gesitueerd in de bijkeuken. De keukenruimte geeft u de mogelijkheid hier geheel naar eigen smaak een woonkeuken met daarnaast gelegen bijkeuken te creëren. Via de keuken is de ruime kelder bereikbaar.

Sanitair
Op de begane grond bevindt zich een ruim toilet met een fonteintje. Op de 1e verdieping vindt u een toiletruimte met een naastgelegen douche. Tevens is er een aparte badkamer met daarin een wastafel, een ruim ligbad en een toilet.
Op bijna alle slaapkamers is er een wastafel of aansluiting hiervoor.

Tuin
De voortuin met struiken en verschillende beplanting past bij de sfeer van het huis. Opvallend is de fraaie apenboom in het midden van de voortuin. De ruime achtertuin ligt op het westen en heeft een houten berging. Het is mogelijk om op dit terrein een vrijstaande garage of bijgebouw te plaatsen.

Algemene gegevens
- Type woning: vrijstaande villa (gemeentelijk monument, Delftse Schoolstijl) met erker, 3 balkons, 2 dakkapellen, kelder en de mogelijkheid voor het plaatsen van een vrijstaande stenen garage.
- Aantal kamers: 9 en een open zolderruimte op de 3e verdieping
- Aantal slaapkamers: 7
- Bouwjaar: 1941
- Parkeerruimte: er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving en op eigen terrein is de mogelijkheid aanwezig om parkeergelegenheid te creëren, zowel in de voortuin als in de achtertuin.

Technische gegevens
- Warmwatervoorziening: elektrische boiler, 120 liter, huur, merk: Daalderop
- Verwarmvoorziening: ketel, OR Remeha, 1990
- Elektra: 8 groepen
- Aardlekschakelaar: aanwezig
- Kozijnen: hout en staal

WILT U EVEN BINNEN KIJKEN?
U bent van harte welkom! De beste indruk van deze woning krijgt u natuurlijk tijdens een bezichtiging. Wij proberen onze bezichtigingen altijd in samenspraak met verkoper en koper te plannen en nemen ruim de tijd, zodat u op uw gemak de woning kan bekijken en ervaren.

N.B. Aan de samenstelling van deze gegevens is maximale zorg besteed. Aan onvolkomenheden in de vermelde gegevens en tekeningen kunnen geen rechten en aanspraken worden ontleend.

Floor plans

Extra

ZonZone