Object detail

For sale: Willem II-straat 62, 5038 BH Tilburg

€1,250,000
Type of residence House, mansion, terraced house
Plot size 135 m²
Liveable area 215.9 m²
Acceptance By consultation

Note

General

WILLEM II-STRAAT 62 TILBURG

Midden in het hart van Tilburg ligt deze monumentale woning. De Willem II-Straat behoort tot het zogenaamde "dwaalgebied" in hartje centrum.
Je zit er midden in het centrum maar toch zijn de straten van het "dwaalgebied" relatief rustig. Het gebied, met zijn vele mooie herenhuizen en prachtige gevels, straalt nog steeds de grandeur uit van vervlogen tijden. De... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, mansion, terraced house
    Construction period 1870
    Offered since 29 September 2022
  • Location

Features

Offer
Reference number 00653
Asking price €1,250,000
Acceptance By consultation
Offered since 29 September 2022
Last updated 24 October 2022
Construction
Type of residence House, mansion, terraced house
Type of construction Existing estate
Construction period 1870
Surfaces and content
Plot size 135 m²
Floor Surface 215.9 m²
Content 927 m³
Surface area other inner rooms 25.9 m²
External surface area storage rooms 6.4 m²
External surface area 38.9 m²
Layout
Number of floors 3
Number of rooms 7 (of which 4 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location City centre, Near public transport, Near school, Near shopping center, On a quiet street
Garden
Type Patio
Orientation East
Has a backyard entrance Yes
Condition Well maintained
Boiler
Type of boiler Nefit topline
Year of manufacture 2012
Features
Water heating Central heating system
Garden available Yes
Cadastral informations
Tilburg M 2221
Area 135 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

WILLEM II-STRAAT 62 TILBURG

Midden in het hart van Tilburg ligt deze monumentale woning. De Willem II-Straat behoort tot het zogenaamde "dwaalgebied" in hartje centrum.
Je zit er midden in het centrum maar toch zijn de straten van het "dwaalgebied" relatief rustig. Het gebied, met zijn vele mooie herenhuizen en prachtige gevels, straalt nog steeds de grandeur uit van vervlogen tijden. De tijden waarin de directeuren van de vele textielfabrieken die Tilburg destijds rijk was, deze herenhuizen bewoonden. Wat zijn wij enorm blij dat wij weer een zo bijzondere authentieke woning in het populaire Tilburgse Dwaalgebied mogen verkopen!
Als je het voorrecht hebt om op deze plek te mogen wonen, zul je je auto niet vaak nodig hebben. Vanuit deze plek kun je namelijk werkelijk alles te voet doen. Binnen één minuut sta je midden in de Spoorzone met zijn nu al ’wereldberoemde’ LocHal, tal van leuke restaurants zoals De Houtloods, De Wagon en RAW, en het Spoorpark als achtertuin, waar het zeker op een heerlijk zomeravond met een gevulde picknickmand goed toeven is op een kleedje of aan één van de picknicktafels in het park. Binnen enkele stappen kom je in het gezellige dwaalgebied voor een hapje of een drankje bij bijvoorbeeld de Spaarbank of Café Noir. Maar ook loop je in een paar minuten naar de Heuvelstraat om daar heerlijk te winkelen of om op zaterdagochtend te struinen over de markt voor al je boodschappen. Wil je juist even de rust en natuur opzoeken, dan ben je ook zo in het nabij gelegen Wilhelminapark of het Spoorpark. Wat verderop ligt het legendarische Wandelbos of de Oude Warande aan de ene kant van Tilburg. Of het mooie natuurgebied Moerenburg dat aan de andere kant van Tilburg ligt.
Voor de dagelijkse boodschappen vind je de Albert Heijn XL en tal van andere winkels op steenworp afstand. Ook voor onderwijs hoef je niet ver weg, want op loop- en fietsafstand bevinden zich diverse lagere en middelbare scholen tot Tilburg University aan toe. En wil je toch een keer de stad uit..... geen probleem, het bus- en treinstation Tilburg ligt om de hoek en met de auto bereik je via de Spoorlaan en de Ringbanen gemakkelijk de diverse uitvalswegen naar de snelweg.

Ground floor

BEGANE GROND

Entree: je komt binnen in een statige hal, waar je meteen kennis maakt met de authentieke elementen van de woning. De hoge houten paneeldeuren en kozijnen, de originele tegelvloer van Belgisch hardsteen, de prachtige trap naar de eerste verdieping en het glas in lood in de deuren. Je vindt er verder nog het toilet en de toegang tot het kantoor aan de voorzijde van de woning.

Woonkamer: vanuit de hal kom je de imposante woonkamer binnen. Deze is opgesplitst in twee delen, een voorkamer en een tussenkamer. Aan de voorzijde is er voldoende ruimte voor een zithoek. De vensters aan de straatzijde van de woning zijn aan de binnenkant af te sluiten met witte shutters. Dit zorgt voor extra privacy. De grote sierlijke houten inbouwkast met kamer en suite deuren zorgt voor een goede scheiding met de andere ruimte. De tussenkamer leent zich perfect om een grote eettafel neer te zetten, waar je met een groot gezelschap uren kunt tafelen. Deze ruimte heeft een schouw, met daarin een houtkachel die je heerlijk warm houdt tijdens koude winterdagen. En vergeet vooral niet om even naar boven te kijken naar het originele plafond! Op de vloer ligt een mooie verouderde eiken houten vloer gelegd in Hongaarse punten.

Keuken: vanuit de tussenkamer kom je in de woonkeuken. Een plek waar je de sterren van de hemel kunt koken voor het hele gezin of een groep vrienden. De keuken is voorzien van authentieke opbergkasten en beschikt over, een vaatwasser, spoelbak, koelkast en vriezer. In het midden staat een groot los fornuis met afzuigkap in de schouw. Bijna de gehele zijkant is voorzien van ramen met shutters, waardoor je een waanzinnig lichtinval hebt. Via de keuken heb je ook toegang tot de kelder van de woning.

Op de begane grond bevinden zich ook nog een studeer/werkkamer en een tweede (bij)keuken.

First floor

Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en de badkamer. Aan de voorzijde heb je een ruime slaapkamer met daarnaast een wat kleinere slaapkamer waar je ook een heerlijke thuiswerkplek kan creëren. De ruime slaapkamer is voorzien van inbouwkasten. Aan de achterzijde bevindt zich nog een ruime slaapkamer welke ook is voorzien van een wastafel. Op deze verdieping ligt een eiken houten vloer. De badkamer bevindt zich aan de achterzijde en is uitgerust met een ligbad, een wastafel en is voorzien van een tegelvloer. Via deze verdieping heb je ook toegang tot het royale dakterras.

Second floor

Op de ruime zolderverdieping wordt je betoverd door de mooie authentieke balkenconstructie die mooi zichtbaar is.......WOW! De zolder is één open ruimte die groot genoeg is om eventueel een grote open slaapkamer met badkamer te creëren. Of meerdere slaapkamers EN een badkamer. Genoeg mogelijkheden voor deze ruime zolder dus!

Garden

De knusse private stadstuin is voorzien van sierbestrating en veel groen. Tevens kun je hier via de poort gemakkelijk achterom.

Details

- LET OP: in het pand is ook het voeren van een bedrijf mogelijk en toegestaan !
- Bouwjaar rond 1870;
- Perceeloppervlakte 135 m2;
- Woonoppervlakte 216m2
- Inhoud 927m3;
- NEN 2580 meetrapport*;
- 4 slaapkamers;
- karakteristieke elementen;
- energielabel niet mogelijk op dit pand maar er zijn veel energiebesparende maatregelen genomen;
- Winkels, scholen en de diverse uitvalswegen op korte afstand gelegen.

Wil je dit prachtige authentieke pand in hartje centrum van Tilburg bezichtigen?
Dat begrijpen wij heel goed!
Bel of mail ons dan voor een afspraak:

Tel: 013 - 30 33 195
Mail: info@viapaulmakelaardij.nl

Via Wie?
Via Paul Makelaardij natuurlijk!
Via Wie anders?

* De NEN 2580 meetnorm is een eenduidige meetnorm, waarbij met bepaalde richtlijnen rekening gehouden wordt. Zo wordt o.a. een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor kan de woonoppervlakte soms kleiner lijken dan de daadwerkelijke vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij vergelijkbare woningen waar de makelaar de meetnorm niet toe heeft gepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, hanteren niet alle makelaars consequent de norm. Via Paul Makelaardij laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.

Extra

ZonZone