Object detail

For sale: Westertorenlaan 37, 5037 BC Tilburg

€300,000
Type of residence House, single-family house, corner house
Plot size 148 m²
Liveable area 112.7 m²
Acceptance By consultation

Note

General

WESTERTORENLAAN 37 TILBURG

De woning ligt in de gezellige wijk Tilburg West in de Torenbuurt met om de hoek Tilburg University. Je loopt vanuit deze gezellige wijk zo het universiteitsterrein op. En wat te denken van alle bijbehorende gemakken, de winkels voor de dagelijkse boodschappen zijn volop voorhanden. En moet je met de trein naar je werk ook geen probleem, Station Universiteit ligt o... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, corner house
    Construction period 1962
    Offered since 23 July 2022
  • Location

Features

Offer
Reference number 00611
Asking price €300,000
Acceptance By consultation
Offered since 23 July 2022
Construction
Type of residence House, single-family house, corner house
Type of construction Existing estate
Construction period 1962
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Isolations Floor, Insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 148 m²
Effective area 112.7 m²
Living area 21.82 m²
Kitchen area 5.61 m²
Content 395 m³
Surface area external storage rooms 8.1 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 5 of which (4 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location Near public transport, Near railway station, Near school, On a quiet street, Residential area
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation North east
Has a backyard entrance Yes
Condition Well maintained
Garden 2 - Type Back yard
Garden 2 - Orientation South west
Garden 2 - Condition Normal
Energy consumption
Energy certificate E
Boiler
Type of boiler Remeha W21eco
Heating source Gas
Year of manufacture 1998
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Bathroom facilities Shower, Sink, Toilet
Garden available Yes
Has a storage room Yes
Cadastral informations
Tilburg AB 1745
Area 148 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

WESTERTORENLAAN 37 TILBURG

De woning ligt in de gezellige wijk Tilburg West in de Torenbuurt met om de hoek Tilburg University. Je loopt vanuit deze gezellige wijk zo het universiteitsterrein op. En wat te denken van alle bijbehorende gemakken, de winkels voor de dagelijkse boodschappen zijn volop voorhanden. En moet je met de trein naar je werk ook geen probleem, Station Universiteit ligt op loopafstand. Wil je de stad uit met de auto….? Via de Conservatoriumlaan en de Baronlielaan zijn de diverse uitvalswegen naar de snelweg richting Breda, Eindhoven en Waalwijk en de omliggende dorpen gemakkelijk te bereiken ! Kortom een TOP plek !

Ground floor

BEGANE GROND:

Entree: Via de ramen in en naast de voordeur valt lekker veel daglicht de entree binnen. De entree geeft toegang tot de woonkamer en het toilet. Je vindt er ook de trapopgang naar de eerste verdieping met daaronder de trapkast. De tegelvloer loopt mooi door naar de woonkamer en de keuken.

Woonkamer: De living vangt door de grote raampartijen lekker veel daglicht. Er is voldoende ruimte voor een grote eettafel en een royale zithoek. Aan de achterzijde is een ruime serre aangebouwd. Hier heb je een heerlijk contact met de achtertuin. Op een zomerse dag schuif je de grote schuifpui open en betrek je de serre gemakkelijk bij de tuin.

Keuken: De keuken bevindt zich aan de achterzijde van de woning. Deze keuken is opgesteld in een hoekvorm en heeft een landelijke uitstraling. De echte blikvanger is het grote RVS gasfornuis met extra brede oven. In deze keuken bereid je, in een handomdraai, allerlei lekkere gerechten voor je hele familie en al je vrienden.

First floor

Via de vaste trap bereik je de eerste verdieping van de woning. Hier vind je 3 slaapkamers waarvan 2 met een vaste inbouwkast. Alle slaapkamers zijn netjes afgewerkt met een "houtlook" laminaatvloer die mooi doorloopt naar de overloop. Er bevindt zich op deze verdieping ook en badkamer, deze is volledig betegeld en voorzien van een ruime douche, een wastafel, een zwevend toilet en een designradiator.

Second floor

Via een vaste trap bereik je de zolderverdieping van de woning. Hier bevinden zich 2 aan elkaar geschakelde ruimtes. De grootste kamer is voorzien van een inbouwkast en heeft een dakkapel, aan de achterzijde van de woning. Plaats genoeg dus om hier nog een vierde slaapkamer te realiseren. De ruimte die zich boven aan de trap bevindt is prima in te richten als was/strijkruimte. Je vindt hier de aansluitingen voor de wasmachine en de droger.

Garden

De diepe achtertuin met ruime berging ligt op het Noorden-Oosten. In de ochtend heb je dus meteen de zon al te pakken. Tijdens een regenbuitje kun je heerlijk blijven genieten van je tuin, onder de overkapping die naast de berging is gebouwd. Via de houten poort kunt je gemakkelijk met je fiets achterom. De tuin is onderhoudsvriendelijk aangelegd en voorzien van sierbestrating.

Details

- Bouwjaar 1962;
- Perceeloppervlak 148 m2;
- Woonoppervlak 113 m2;
- Inhoud 395 m3;
- NEN 2580 meetrapport*;
- Ruime serre aangebouwd;
- Op loopafstand van de universiteit;
- In rustige woonwijk gelegen;
- Winkels, scholen en de diverse uitvalswegen op korte afstand gelegen;

Wil je deze bijzondere woning met zijn vele mogelijkheden bezichtigen?
Dat begrijpen wij heel goed!
Bel of mail ons dan voor een afspraak:

Tel: 013 - 30 33 195
Mail: info@viapaulmakelaardij.nl

Via Wie?
Via Paul Makelaardij natuurlijk!
Via Wie anders?

* De NEN 2580 meetnorm is een eenduidige meetnorm, waarbij met bepaalde richtlijnen rekening gehouden wordt. Zo wordt o.a. een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor kan de woonoppervlakte soms kleiner lijken dan de daadwerkelijke vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij vergelijkbare woningen waar de makelaar de meetnorm niet toe heeft gepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, hanteren niet alle makelaars consequent de norm. Via Paul Makelaardij laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.

Extra

ZonZone