Object detail

For sale: Voorschotenstraat 73, 5036 WE Tilburg

€267,500
Type of residence House, single-family house, terraced house
Plot size 161 m²
Liveable area 108 m²
Acceptance By consultation

Note

General

VOORSCHOTENSTRAAT 73 TILBURG

Aan de mooie lommerrijke brede Voorschotenstraat ligt deze prachtige in rode baksteen uitgevoerde jaren dertig woning. Deze instapklare woning is gebouwd in 2008 en is een waar ruimtewonder, met maar liefst 4 slaapkamers. De woning ligt in de populaire wijk Koolhoven. Kenmerkend voor deze wijk is de ruimte die is gecreëerd tussen de woningen onderling en de natuur,... More info
 • Features

  All characteristics
  Type of residence House, single-family house, terraced house
  Construction period 2008
  Status Available
  Offered since 13 January 2019
 • Location

Features

Offer
Reference number 00092
Asking price €267,500
Acceptance By consultation
Offered since 13 January 2019
Last updated 19 March 2019
Construction
Type of residence House, single-family house, terraced house
Type of construction Existing estate
Construction period 2008
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Certifications Energy performance advice
GIW guarantee certificate
Isolations Full
Insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 161 m²
Effective area 108 m²
Content 435 m³
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 5 of which (4 bedrooms)
Outdoors
Location Near public transport
Near school
On a quiet street
Residential area
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation North
Has a backyard entrance Yes
Condition Normal
Garden 2 - Type Front yard
Energy consumption
Energy certificate A
Boiler
Combiboiler Yes
Features
Water heating Centrally supplied
Heating District heating
Ventilation method Mechanical ventilation
Garden available Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Ownership Full ownership

Definition

VOORSCHOTENSTRAAT 73 TILBURG

Aan de mooie lommerrijke brede Voorschotenstraat ligt deze prachtige in rode baksteen uitgevoerde jaren dertig woning. Deze instapklare woning is gebouwd in 2008 en is een waar ruimtewonder, met maar liefst 4 slaapkamers. De woning ligt in de populaire wijk Koolhoven. Kenmerkend voor deze wijk is de ruimte die is gecreëerd tussen de woningen onderling en de natuur, het voelt daardoor op elke willekeurige plek in de wijk zeer goed en prettig aan !

De huidige eigenaren hebben de woning stevig onder handen genomen en hebben in 2016 een nieuwe witte hoogglans keuken geplaatst, de toiletruimte beneden vernieuwd, de gehele badkamer vernieuwd en de woning voorzien van een mooie laminaatvloer. In 2018 is tot slot als kers op de taart een mooie ruime dakkapel geplaatst welke alleen nog maar aan de binnenzijde afgewerkt moet worden, en wat dus geheel naar eigen smaak kan gebeuren !

BEGANE GROND:
In de hal, waar zich ook de welbekende meterkast bevindt, bevindt zich de toiletruimte met een mooi zwevend toilet en fonteintje. Door de strakke licht grijze tegels aan de wand knalt het witte sanitair er uit en vormt dit een mooi strak geheel !

Via de hal kom je in de zeer lichte en ruime woonkamer. Aan de achterzijde van de woning is er door de grote raampartijen een goed zicht op de ruime tuin. Op de vloer in de woonkamer ligt een mooie strakke nieuwe laminaatvloer !

Ook de strakke lichte hoogglans keuken (2016) is ruim opgezet en is van alle gemakken voorzien, waaronder: een vaatwasser, een combimagnetron, een koelkast en een inductie kookplaat !

EERSTE VERDIEPING:
Via de trap kom je op de overloop met toegang tot 3 ruime slaapkamers en de badkamer. Aan de voorzijde ligt een ruime slaapkamer van ruim 10,4 m2 waar over de volledige breedte van een wand een ruime kleding kast kan worden geplaatst. Naast deze slaapkamer ligt de recent vernieuwde badkamer (2016) voorzien van een mooie strakke ruime inloopdouce en een mooie wastafelcombinatie met opbergruimte daaronder en daarnaast........altijd een opgeruimde badkamer dus !

Aan de achterzijde liggen nog 2 slaapkamers van 9,15 m2 en 6,5 m2. Op de vloer van de gehelke eerste verdieping (behalve uiteraard de badkamer) ligt een mooie laminaatvloer (2016).

TWEEDE VERDIEPING:
De zolder is erg ruim en licht mede door de recent geplaatste dakkapel (2018). Deze dakkapel moet alleen aan de binnenzijde nog afgewerkt worden. Op de zolder kan met gemak de vierde ruime slaap[kamer gecreeërd worden. Op de zolder bevindt zich ook de aansluiting voor de wasmachine en droger.

TUINEN:
Achter:
In het verlengde van de woonkamer ligt de diepe achtertuin van maar liefst .. meter diep. Doordat de achterburen van deze woning ver weg liggen kun je in deze tuin kun je optimaal genieten van je privacy !

De tuin is op het noorden gelegen maar door de diepte van maar liefst .. meter is er altijd wel zon in de tuin ! Via een eigen achterom heb je toegang tot de tuin ! De houten schuur dient vernieuwd te worden !

Voor:
Aan de voorzijde is de tuin afgezet door de welbekende strakke beukenhaag. Aan de voorzijde kijk je vrij uit over de brede Voorschotenstraat.

WOONOMGEVING:
De woning ligt in de populaire wijk Koolhoven. Koolhoven kenmerkt zich door de jaren dertig bouwstijl en de ruime opzet van de woningen in goede harmonie met de natuur. De jaren dertig woningen liggen vaak aan brede groene lanen. Er is hier goed voorzien in parkeergelegenheid voor de deur. Verder zijn er veel speelgelegenheden voor de kinderen, en is er een basisschool, een kinderdagverblijf en een huisarts- en tandartspraktijk is in de buurt.

Wil je de wijk uit dan is dat ook geen probleem, in een mum van tijd zit je namelijk op de Randweg om Tilburg of op de A58 en ben je dus zo in de omliggende dorpen of via de A58 naar Breda en Eindhoven. Wil je met de trein of openbaar vervoer ? Ook dat is geen probleem, Station Reeshof ligt vlakbij. Ook voor de dagelijkse boodschappen is winkelcentrum de Heyhoef en de Dalempromenade dichtbij gelegen.....niet gek dat Koolhoven dus zo populair is !!

BIJZONDERHEDEN:
- Bouwjaar 2008
- Energielabel A !
- Perceeloppervlak: 161 m2
- Inhoud 435 m3
- Gebruiksoppervlak wonen 108 m2
- Keuken wit hoogglans vernieuwd in 2016
- Badkamer vernieuwd in 2016
- Toilet vernieuwd in 2016
- Electra uitgebreid met 2 extra groepen (2016)
- Nieuwe laminaatvloer gehele woning (2016)
- Dakkapel geplaatst in 2018, binnenzijde nog af te werken.
- NEN 2580 meetrapport beschikbaar*

De woning is aangesloten op stadsverwarming is volledig geïsoleerd en is voorzien van dubbele beglazing.

Wil je deze mooi instapklare woning bezichtigen ? Bel of mail ons dan voor een afspraak:

T: 013-30 33 195
M: info@viapaulmakelaardij.nl

Via Wie ? Via Paul Makelaardij natuurlijk ! Via Wie anders ?

===============================================================================================
* De NEN 2580 meetnorm is een eenduidige meetnorm, waarbij met bepaalde richtlijnen rekening gehouden wordt. Zo wordt o.a. een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor kan de woonoppervlakte soms kleiner lijken dan de daadwerkelijke vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij vergelijkbare woningen waar de makelaar de meetnorm niet toe heeft gepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, hanteren niet alle makelaars consequent de norm. Via Paul Makelaardij laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.

Floor plans

ZonZone