Object detail

Sold subject to conditions

Sold subject to conditions: Varsseveldstraat 73, 5036 TB Tilburg

€427,500
Type of residence House, single-family house, corner house
Plot size 459 m²
Liveable area 151.5 m²
Acceptance By consultation
Status Sold subject to conditions

Note

General

VARSSEVELDSTRAAT 73 TILBURG

In de makelaarswereld is het een vuistregel dat voor een woning 3 zaken belangrijk zijn, namelijk: LOCATIE LOCATIE LOCATIE.......

Nou dan zit je bij deze zeer riante hoekwoning helemaal goed !! Deze prachtige woning ligt namelijk in het populaire Koolhoven West op een perceel van bijna 460 m2 !! Maar ook de ligging is fenomenaal.......Vanuit de woning heb je name... More info
 • Features

  All characteristics
  Type of residence House, single-family house, corner house
  Construction period 2007
  Status Sold subject to conditions
  Offered since 26 October 2018
 • Location

Features

Offer
Reference number 00076
Asking price €427,500
Status Sold subject to conditions
Acceptance By consultation
Offered since 26 October 2018
Last updated 27 March 2019
Construction
Type of residence House, single-family house, corner house
Type of construction Existing estate
Construction period 2007
Roof materials Tiles
Rooftype Composite
Certifications GIW guarantee certificate
Isolations Full
Insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 459 m²
Effective area 151.5 m²
Content 525 m³
Surface area external storage rooms 12 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 6 of which (4 bedrooms)
Outdoors
Location Near public transport
Near school
Near shopping center
On a quiet street
Residential area
Unobstructed view
Type Garden around
Main garden Yes
Has a backyard entrance Yes
Garden 2 - Type Front yard
Energy consumption
Energy certificate A
Boiler
Combiboiler Yes
Features
Water heating District heating
Heating District heating
Ventilation method Mechanical ventilation
Parking Detached stone
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a storage room Yes
Has sliding doors Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Ownership Full ownership

Definition

VARSSEVELDSTRAAT 73 TILBURG

In de makelaarswereld is het een vuistregel dat voor een woning 3 zaken belangrijk zijn, namelijk: LOCATIE LOCATIE LOCATIE.......

Nou dan zit je bij deze zeer riante hoekwoning helemaal goed !! Deze prachtige woning ligt namelijk in het populaire Koolhoven West op een perceel van bijna 460 m2 !! Maar ook de ligging is fenomenaal.......Vanuit de woning heb je namelijk een vrij uitzicht over een park en de Varsseveldstraat....niks geen overburen dus ! De woningen in Koolhoven West hebben een markante 'jaren dertig' architectuur. De wijk is ruim opgezet en de woningen liggen aan brede groene lanen ! De karakteristieke woningen aan de Varsseveldstraat zijn ontworpen door Luijten - Smeulders Archtitecten te Tilburg.....en ze hebben zichzelf hierin overtroffen ! Want de straat heeft de uitstraling van een van de vele straten van de zeer gewilde wijk Zorgvliet,........maar dan is dit Zorgvliet 2.0 of beter Amsterdamse School 2.0 !

BEGANE GROND:
Via de ruime oprit waar met speels gemak twee auto's kunnen staan kom je bij de ingang van deze heerlijke jaren dertig woning. Detail: door de mooie brede dakgoten en overstekken sta je bij regenachtig weer heerlijk droog bij de voordeur !

Hal
Eenmaal binnen in de hal ervaar je direct de sfeer die bij een jaren dertig woning hoort......een zwart wit geblokte vloer en veel heel veel ruimte en licht.....en dan ook nog eens een majestueuze trappartij en ruime garderobe......WOW.....! Bij binnenkomst in de hal bevindt zich meteen links het mooi afgewerkte toilet met fonteintje. Ook de meterkast bevindt zich in de hal.

Woonkamer
Via de hal kom je in de sfeervolle woonkamer welke aan de tuinzijde van de woning is gelegen. Hier zijn twee gezellige zithoeken gecreeërd waarvan eentje rondom de openhaard. Vanuit de woonkamer heb je een goed zicht op de enorme privacy biedende tuin.

Keuken:
De grote sfeervolle woonkeuken, welke aan de voorzijde van de woning ligt, kom je binnen via ensuite deuren die speciaal in deze woning zijn aangebracht om de jaren dertig sfeer nog meer te benadrukken....! En dat is zeer geslaagd ! De ensuite deuren hebben natuurlijk ook een praktische kant, je kan de keuken eenvoudig even van de woonkamer afluiten door de ensuite deuren te sluiten......door het glas hou je nog wel contact met de woonkamer maar ervaar je niet het geluid....! Rust....!

EERSTE VERDIEPING:
Via de mooie trappartij kom je op de ruime overloop van de eerste verdieping waar zich drie ruime slaapkamers en de badkamer bevinden. Aan de voorzijde liggen 2 slaapkamers welke een prachtig uitzicht op de straat hebben. Aan de achterzijde ligt de ruime ouderslaapkamer. De badkamer is afgwerkt met een frisse lichte wandtegel tot aan het plafond en een mooie donkere vloertegel. De badkamer is voorzien van een bad, douche en een dubbele wastafel met daaronder een mooie ladekast voor het opbergen van de badkamerspulletjes, altijd een opgeruimde badkamer dus !

TWEEDE VERDIEPING:
Tot slot brengt de mooie trappartij je op de zolderverdieping waar zich de vierde ruime slaapkamer bevindt. De enorme hoogte van de nok geeft deze kamer een heerlijke sfeer !

TUIN:
Rond de woning ligt een heerlijke enorme tuin met daarop een vrijstaande stenen garage waarvoor op de oprit met gemak 2 auto's kunnen staan. Verder is achter in de tuin een groot houten tuinhuis met aan een zijde een ruime veranda waar je tot in de late uurtjes heerlijk kan genieten en aan de andere zijde een afsluitbare berging voor de tuinspullen. Omdat de achterburen zeer ver weg liggen kan er feitelijk niemand in de tuin kijken waardoor deze enorm veel privacy biedt.

Wil je deze karakteristieke woning bezichtigen ? Bel of mail ons dan voor een afspraak:

T: 013-30 33 195
M: info@viapaulmakelaardij.nl

Via Wie ? Via Paul Makelaardij natuurlijk ! Via Wie anders ?

ZonZone