Object detail

Sold subject to conditions

Sold subject to conditions: Van Heutszstraat 12, 5018 EW Tilburg

€287,500
Type of residence House, single-family house, terraced house
Plot size 111 m²
Liveable area 106 m²
Acceptance By consultation
Status Sold subject to conditions

Note

General

VAN HEUTSZSTRAAT 12 TILBURG (ARMHOEFSE AKKERS)

Wederom zijn we trots dat we een mooie uitgebouwde erkerwoning in de populaire wijk de Armhoefse Akkers in onze portefeuille in verkoop hebben gekregen.

Met de badkamer en toilet op de eerste verdieping en een uitgebouwde en afgewerkte zolder heeft deze woning maar liefst vier slaapkamers. Vanuit deze woning heb je vanuit de woonkamer, een voor... More info
 • Features

  All characteristics
  Type of residence House, single-family house, terraced house
  Construction period 1931
  Status Sold subject to conditions
  Offered since 28 March 2019
 • Location

Features

Offer
Reference number 00118
Asking price €287,500
Upholstered Yes
Upholstered Upholstered
Status Sold subject to conditions
Acceptance By consultation
Offered since 28 March 2019
Last updated 15 August 2019
Construction
Type of residence House, single-family house, terraced house
Type of construction Existing estate
Construction period 1931
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Certifications Energy performance advice
Isolations Party insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 111 m²
Effective area 106 m²
Living area 30 m²
Kitchen area 9.1 m²
Content 408 m³
Surface area other inner rooms 11 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 5 of which (4 bedrooms)
Number of bathrooms 1
Outdoors
Location City centre
Near public transport
Near school
Near shopping center
On a quiet street
Residential area
Unobstructed view
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation East
Has a backyard entrance Yes
Condition Well maintained
Energy consumption
Energy certificate C
Boiler
Type of boiler ATAG Enigma
Heating source Gas
Year of manufacture 2007
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Bathroom facilities Bath
Shower
Sink
Toilet
Has cable TV Yes
Garden available Yes
Has a storage room Yes
Cadastral informations
Ownership Full ownership
Ownership Full ownership

Definition

VAN HEUTSZSTRAAT 12 TILBURG (ARMHOEFSE AKKERS)

Wederom zijn we trots dat we een mooie uitgebouwde erkerwoning in de populaire wijk de Armhoefse Akkers in onze portefeuille in verkoop hebben gekregen.

Met de badkamer en toilet op de eerste verdieping en een uitgebouwde en afgewerkte zolder heeft deze woning maar liefst vier slaapkamers. Vanuit deze woning heb je vanuit de woonkamer, een voor de Armhoefse Akkers vrij en uniek uitzicht op het plein, met een monumentaal klooster en boom.

Nieuwsgierig geworden? Plan een bezichtiging of lees snel verder wat deze sfeervolle jaren dertig woning allemaal te bieden heeft !

Ground floor

BEGANE GROND:

Entree:
Wanneer je op een zonnige dag deze woning binnenkomt, wordt je in de hal verrast door de originele terrazzovloer en door het kleurenspel wat ontstaat doordat de zon in het glas-in-lood schijnt.

In de entree bevindt zich tevens de toiletruimte welke onder de trapopgang is ingebouwd met daarnaast een trapkast. De toiletruimte is halfhoog betegeld en voorzien van een staand toilet met authentieke stortbak. In de trapkast bevindt zich de geheel vernieuwde meterkast met zeven groepen.

Vanuit de entree kom je in de woonkamer met de open keuken.

Woonkamer:
Wanneer je de woonkamer binnenkomt valt meteen op hoe licht deze woning is. Wat daarnaast opvalt is het vrije uitzicht wat deze woning biedt, je kijkt namelijk uit op een groen plein met een prachtige monumentale boom. Aan de voorzijde heeft de woonkamer, voor de jaren dertig woningen, typerende erker.

Aan de achterzijde van de woonkamer is een grote schuifpui met een raampartij waardoor je vanuit de woonkamer ook een mooi zicht op de tuin hebt. In de zomer kan de schuifpui open zodat de tuin het verlengde wordt van de woonkamer.

Keuken:
De moderne keuken is praktisch ingedeeld. De keuken bestaat namelijk uit twee tegenover elkaar geplaatste opstellingen en zorgt daarmee voor erg veel werk- en opbergruimte. De keuken is uitgerust met een extra verdikt werkblad en alle benodigde inbouwapparatuur, zoals:
- een vaatwasser;
- een gaskookplaat met een aparte wokbrander;
- een rvs afzuigkap;
- een heteluchtoven;
- een koelkast;
- een close in boiler.

Door de brede lades en onderkasten heb je enorm veel opbergruimte.

Speelkamer / werkkamer:
Direct grenzend aan de keuken is de uitbouw waarin een extra kamer is gerealiseerd. Deze ruimte is geschikt voor meerdere doeleinden, bijvoorbeeld een speelkamer, een werkplek, een kantoorruimte, een atelierruimte of een extra grote keuken. De grote glaspartij geeft de ruimte veel licht.

First floor

Eerste verdieping
Via de overloop is er toegang tot 3 slaapkamers en de badkamer.

Slaapkamers:
Zowel aan de voor- als aan de achterzijde bevindt zich één ruime slaapkamer. Naast de slaapkamer aan de voorzijde bevindt zich nog een derde kleinere slaapkamer. Alle slaapkamers zijn netjes afgewerkt met strakke wanden en plafonds en zijn voorzien van een laminaatvloer, welke doorloopt naar de overloop.

Badkamer:
De moderne en netjes afgewerkte badkamer is geheel vernieuwd in 2007. De badkamer is voorzien van grote antraciet tegels en uitgerust met een ruim ligbad met daarin een douchemogelijkheid (afsluitbaar met een inklapbaar douchescherm), een thermostaatkraan, een strak vormgegeven wastafelcombinatie, een zwevend wandtoilet en een designradiator.

Via een deur in de badkamer is er ook nog toegang tot het platte dak van de uitbouw waar je een dakterras zou kunnen maken.

Second floor

ZOLDER VERDIEPING:
Deze zolderverdieping is geheel gerenoveerd en geïsoleerd en is voorzien van een grote dakkapel en een velux dakraam. De oude balken zijn mooi in het zicht gebleven waardoor deze zolderruimte tot de nok open is, ruimtelijk en sfeervol oogt. De ruimte is gescheiden waardoor er drie ruimtes zijn gecreëerd; een praktische overloop met een aansluiting voor droger en wasmachine, een ruime slaapkamer en een grote opbergruimte waarin de CV opstelling zich bevindt.

Garden

TUIN:
De op het Zuid-Oost georiënteerde onderhoudsvriendelijke diepe tuin biedt privacy doordat de woonhuizen aan de achterzijde wat verder dan normaal liggen. Via een poort heb je toegang tot het achtergelegen gangpad en kun je met de fiets of te voet achterom de tuin uit. Door de oriëntatie op Zuid-Oost ben je gegarandeerd van zon in de tuin.

Details

WOONOMGEVING:
Deze sfeervolle jaren dertig woning ligt in de populaire Tilburgse wijk de Armhoefse Akkers. Deze wijk is niet alleen populair vanwege de typische karakteristiekvolle jaren dertig woningen maar ook vanwege de ligging. De wijk ligt namelijk op loopafstand van de binnenstad en het populaire Piushavengebied maar tegelijkertijd ook van het natuurgebied Moerenburg. Groot voordeel van de wijk is dat je voor het parkeren van je auto geen parkeervergunning nodig hebt, maar ook net buiten de drukte ligt. Je hebt dus wel de lusten van de binnenstad maar niet de bijbehorende lasten.

In de wijk zelf maar ook in de nabijgelegen Piushaven bevinden zich vele leuke restaurantjes. Met de komst van het AaBee winkelcentrum is het doen van de dagelijkse boodschappen nog gemakkelijker.

Wanneer je het Wilhelminakanaal oversteekt, loop je direct in natuurgebied Moerenburg. Sportverenigingen zijn in de nabije omgeving gelegen. Voor kinderen liggen er meerdere lagere scholen in de buurt, waaronder 1 in de Armhoefse Akkers zelf.

En wil je de stad uit, geen probleem. Via de "Ringbaan-Oost" zijn de diverse uitvalswegen naar de snelweg richting Breda, Eindhoven en Waalwijk en de omliggende dorpen gemakkelijk te bereiken.

En rijdt je elektrisch.....? Ook dat is geen probleem want vlakbij is een oplaadplek voor 2 elektrische auto’s.

BIJZONDERHEDEN:
- Bouwjaar circa 1936
- Energielabel C
- NEN 2580 meetrapport beschikbaar*
- Inhoud circa 408 m3
- Woonoppervlak circa 106 m2
- Perceeloppervlak 111 m2
- Voorzien van kunststof kozijnen en nagenoeg overal dubbel glas (muv de authentieke ramen op de benedenverdieping)
- CV Combiketel ATAG Enigma comfort bouwjaar 2007
- 2007: Plaatsing moderne badkamer
- 2007: dak keuken vernieuwd
- 2007: keuken vernieuwd
- 2011: elektra vernieuwd
- 2011: plaatsing dakkapel en zolder geheel vernieuwd
- 2018: dak erker vernieuwd (zinken dak)

Ben je al nieuwsgierig geworden om deze karakteristieke jaren dertig woning met eigen ogen te komen zien? Bel of mail ons dan snel voor een afspraak!

T: 013-30 33 195
M: info@viapaulmakelaardij.nl

Via Wie ? Via Paul Makelaardij natuurlijk ! Via Wie anders ?

===============================================================================================
* De NEN 2580 meetnorm is een eenduidige meetnorm, waarbij met bepaalde richtlijnen rekening gehouden wordt. Zo wordt o.a. een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor kan de woonoppervlakte soms kleiner lijken dan de daadwerkelijke vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij vergelijkbare woningen waar de makelaar de meetnorm niet toe heeft gepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, hanteren niet alle makelaars consequent de norm. Via Paul Makelaardij laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.

Floor plans

Extra

ZonZone