Object detail

For sale: Ridderstraat 23, 5021 DS Tilburg

€229,500
Type of residence House, single-family house, terraced house
Plot size 121 m²
Liveable area 138 m²
Acceptance By consultation

Note

General

RIDDERSTRAAT 23 TILBURG (PIUSHAVEN)

Wonen in de bruisende Piushaven....? Wie wil dat nu niet....? Dan moet je beslist eens naar deze heerlijke sfeervolle en zeer ruime woning met een woonoppervlak van bijna 140 m2 !!! komen kijken ! Deze woning ligt namelijk tussen de populaire Leenherenstraat en Hertoghstraat in, op loopafstand van de Piushaven en het geheel vernieuwde AaBe Fabriek winkelcentr... More info
 • Features

  All characteristics
  Type of residence House, single-family house, terraced house
  Construction period 1941
  Status Available
  Offered since 15 June 2019
 • Location

Features

Offer
Reference number 00139
Asking price €229,500
Acceptance By consultation
Offered since 15 June 2019
Last updated 18 July 2019
Construction
Type of residence House, single-family house, terraced house
Type of construction Existing estate
Construction period 1941
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Certifications Energy performance advice
Surfaces and content
Plot size 121 m²
Effective area 138 m²
Living area 26.7 m²
Kitchen area 17.39 m²
Content 411 m³
Surface area external storage rooms 19 m²
Surface area external, linked storage rooms 1 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 4 of which (3 bedrooms)
Number of bathrooms 1
Garden
Type Back yard
Orientation West
Condition Well maintained
Boiler
Type of boiler AWB Thermomaster HR
Heating source Gas
Year of manufacture 2003
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Kitchen facilities Built-in equipment
Bathroom facilities Bath
Sink
Toilet
Walkin shower
Has AC Yes
Has cable TV Yes
Garden available Yes
Has a phone line Yes
Has an internet connection Yes
Has roller blinds Yes
Cadastral informations
Ownership Full ownership

Definition

RIDDERSTRAAT 23 TILBURG (PIUSHAVEN)

Wonen in de bruisende Piushaven....? Wie wil dat nu niet....? Dan moet je beslist eens naar deze heerlijke sfeervolle en zeer ruime woning met een woonoppervlak van bijna 140 m2 !!! komen kijken ! Deze woning ligt namelijk tussen de populaire Leenherenstraat en Hertoghstraat in, op loopafstand van de Piushaven en het geheel vernieuwde AaBe Fabriek winkelcentrum met een zeer compleet winkelaanbod voor de dagelijkse boodschappen !

Lees snel verder wat deze heerlijke woning je allemaal te bieden heeft........en zorg dat je er dit keer wel op tijd bij bent !

Ground floor

Entree:
Via de voordeur kom je deze sfeervolle woning binnen in de gezellige hal waar genoeg ruimte is voor een ruime garderobe. Op de vloer ligt een mooie sfeervolle lichte stenen vloer welke over de gehele begane grond doorloopt zodat alles mooi één geheel vormt !! Je hebt gelijk zin om deze gezellige woning te gaan ontdekken……..!!

Woonkamer:
De woonkamer is sfeervol en heerlijk licht. Het stucwerk over de gehele begane grond is recent in 2018 nog compleet vernieuwd. Alles oogt hierdoor ook heerlijk fris en nieuw. Op de vloer ligt een mooie sfeervolle lichte stenen vloer met daaronder vloerverwarming ! Hoe fijn is dat …..? Nooit koude voeten dus…! De woonkamer staat in een open verbinding met de woonkeuken welke in de uitbouw over de volledige breedte aan de achterzijde van de woning is gelegen. Vanuit de woonkamer heb je door de open verbinding met de keuken een mooi uitzicht op de enorm ruime woonkeuken......waardoor de woonkamer erg comfortabel en licht is. Er is in de woonkamer voldoende ruimte voor een gezellige zithoek.

Woonkeuken:
Absoluut top in deze woning is de enorm ruime woonkeuken die is gecreëerd door de uitbouw over de volledige breedte aan de achterzijde (2005)..….WOW ! Wat een enorme en heerlijke leefruimte is hier ontstaan. De landelijke lichte keuken (2005) is in een rechte opstelling aan de linkerzijde geplaatst, hierdoor is er zeer veel ruimte voor de opstelling van een ruime eethoek waar je met gemak met een groot gezelschap kan eten….! Het mooie van deze keuken is bovendien dat je in alle rust en privacy kan koken maar nog wel contact hebt met de woonkamer, en je dus niets hoeft te missen van alle leuke gesprekken !
Uiteraard is deze keuken voorzien van alle vereiste apparatuur zoals:
- een vaatwasser;
- een koelkast;
- een gaskookplaat met afzuigkap;
- een spoelbak;
- een combimagnetron;
- een Quooker.

Je kan in deze keuken in alle rust je kookkunsten uitproberen ! Eet je vanavond mee ?

En je weet het geen keuken zonder een goede bijkeuken......!!! En ook hier gaat dat op want achter deze keuken ligt nog een bijkeuken met ruimte voor de wasmachine en droger en daarnaast de toiletruimte....! Hoe handig !

First floor

Via de zeer ruime overloop is er toegang tot 2 ruime slaapkamers. Op de gehele eerste verdieping ligt een mooie lichte laminaatvloer zodat alles een mooi geheel met elkaar vormt, WOW ! De grote slaapkamer ligt aan de voorzijde van de woning. Deze is bijna 10 m2 groot ! Door het grote raam aan de voorzijde is dit een heerlijk lichte slaapkamer en heb je een mooi uitzicht op de gezellige Ridderstraat ! Aan de achterzijde op west bevindt zich nog een ruime slaapkamer. Vanuit deze slaapkamer heb je een goed uitzicht op de tuin ! Al kamers hebben mooie paneeldeuren voorzien van mooi hang en sluitwerk ! TOP ! en o ja helemaal vergeten te vertellen.....alle ramen zijn voorzien rolluiken en kunststof kozijnen met dubbel glas, dus ook geen hoge energierekening !

Badkamer:
Op de eerste verdieping bevindt zich ook de in de zomer van 2018 geheel vernieuwde badkamer met ligbad, inloopdouche een moderne wastafelcombinatie en een zwevend toilet. De vloer is betegeld met een mooie donkere tegel en de wanden zijn tot aan het plafond voorzien van een frisse lichte witte wandtegel. Helemaal top gedaan !

Second floor

De zolderverdieping heeft nog een zeer aangename verrassing in petto......want zowel aan de voor- als de achterzijde is een ruime dakkapel geplaatst waardoor er maar liefst 2, ja u leest het goed....2 slaapkamers op de zolder zijn gecreëerd......WOW !!! Wat een ruimte in deze woning !!! En voor de hete zomers is er nog iets zeer aangenaams op zolder, namelijk AIRCO.....!!! Wat is hier overal goed over nagedacht !!! TOP !!!

Garden

De tuin is onderhoudsvriendelijk aangelegd en ligt zeer gunstig op het Westen wat dus de gehele middag en avond garantie op de zon geeft ! En wat ook zeer aangenaam is, is dat er werkelijk niemand in de tuin kan kijken wat betekent dat je heerlijk van je privacy kan genieten.

Achterin de tuin bevindt zich over de volle breedte een zeer ruime berging. En weet je wat handig is........het is niet 1 ruimte.....maar het zijn er maar liefst 2 !!! Het deel waarop je namelijk vanuit de tuin zicht hebt heeft twee openslaande tuindeuren. Je kan hier bijvoorbeeld wanneer het regent lekker droog zitten en toch genieten van de tuin......!! Je kan hier uiteraard ook met gemak alle tuin en fietsspulletjes opbergen. Altijd een opgeruimde tuin dus ! Achterin de tuin is verder ook een eigen achterom.

Details

WOONOMGEVING:
Deze gezellige sfeervolle woning ligt in het populaire Piushavengebied tussen de Leenherenstraat en de Hertoghstraat. Je loopt vanuit de woning linksom zo naar de Piushaven. Een populaire woonomgeving waar veel gezellige restaurantjes zijn gelegen zoals restaurant RAK, de Visserij, Moods en Harboury welke de Piushaven zo geliefd bij een ieder maken. Loop je wat verder richting de draaibrug bij Villa Pastorie dan is de kans levensgroot dat je bij goed weer de bekende IJscoman Vitorio tegenkomt waar je kan genieten van zijn prachtige verhalen en het overheerlijke ijs ! En heb je even geen zin in drukte.......dan loop je ook zo naar het mooie natuurgebied Moerenburg wat aan de andere kant van de Piushaven ligt.

Voor de dagelijkse boodschappen ligt het recent gebouwde AaBe Fabrieksterrein op loopafstand. Vlakbij de woning bevind zich ook een heerlijke speelplek voor de allerkleinsten. Maar ook voor onderwijs hoef je niet ver weg want op loop- en fietsafstand bevinden zich diverse lagere scholen en middelbare scholen. En wil je de stad uit (wij kunnen ons dat niet voorstellen).......geen probleem, via "De Ringbaan Oost" en "De Ringbaan Zuid" zijn de diverse uitvalswegen naar de snelweg richting Breda, Eindhoven en Waalwijk en de omliggende dorpen gemakkelijk te bereiken ! Kortom een TOP plek !

BIJZONDERHEDEN:
- Bouwjaar 1941
- Energielabel ..
- NEN 2580 meetrapport beschikbaar*
- Inhoud: 411 m3
- Woonoppervlak: 138 m2
- Externe bergruimte: 19 m2
- Perceeloppervlak: 121 m2
- 2005: uitbouw over volle breedte achter met woonkeuken
- 2005: gehele electra vernieuwd
- Gehele woning voorzien van kunststofkozijnen met dubbel glas en rolluiken
- Zowel aan voor- als achterzijde op zolder een dakkapel.
- 4 ruime slaapkamers !
- Zeer ruime berging !
- 2005: vloerverwarming op begane grond
- Tuin ligt zeer gunstig op westen

Wil je deze mooi instapklare woning bezichtigen ? Bel of mail ons dan voor een afspraak:

T: 013-30 33 195
M: info@viapaulmakelaardij.nl

Via Wie ? Via Paul Makelaardij natuurlijk ! Via Wie anders ?

* De NEN 2580 meetnorm is een eenduidige meetnorm, waarbij met bepaalde richtlijnen rekening gehouden wordt. Zo wordt o.a. een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor kan de woonoppervlakte soms kleiner lijken dan de daadwerkelijke vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij vergelijkbare woningen waar de makelaar de meetnorm niet toe heeft gepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, hanteren niet alle makelaars consequent de norm. Via Paul Makelaardij laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.

Extra

ZonZone