Object detail

Has received a bid.

Has received a bid.: Pastoor van Beurdenstraat 74, 5046 HL Tilburg

€175,000
Type of residence House, single-family house, terraced house
Plot size 110 m²
Liveable area 93 m²
Acceptance By consultation

Note

General

PASTOOR VAN BEURDENSTRAAT 74 TILBURG

In de nabijheid van het centrum van Tilburg bevindt zich deze tussenwoning uit de jaren dertig. Op loopafstand gelegen van een van de oudste parken van Tilburg, het Wilhelminapark. Op de fiets ben je binnen een paar minuten in de Spoorzone, achter het Centraal Station, met zijn nu al "wereldberoemde" LocHal en leuke restaurants zoals, EVE, De Houtloods, De W... More info
 • Features

  All characteristics
  Type of residence House, single-family house, terraced house
  Construction period 1931
  Status Available
  Offered since 20 June 2019
 • Location

Features

Offer
Reference number 00143
Asking price €175,000
Acceptance By consultation
Offered since 20 June 2019
Last updated 21 July 2019
Construction
Type of residence House, single-family house, terraced house
Type of construction Existing estate
Construction period 1931
Surfaces and content
Plot size 110 m²
Effective area 93 m²
Content 293 m³
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 6 of which (5 bedrooms)
Number of bathrooms 1
Energy consumption
Energy certificate F

Definition

PASTOOR VAN BEURDENSTRAAT 74 TILBURG

In de nabijheid van het centrum van Tilburg bevindt zich deze tussenwoning uit de jaren dertig. Op loopafstand gelegen van een van de oudste parken van Tilburg, het Wilhelminapark. Op de fiets ben je binnen een paar minuten in de Spoorzone, achter het Centraal Station, met zijn nu al "wereldberoemde" LocHal en leuke restaurants zoals, EVE, De Houtloods, De Wagon en Raw.

De woning heeft wat extra aandacht nodig, de kozijnen zijn inmiddels al wel vernieuwd en voorzien van dubbel glas. Ook de meterkast is vernieuwd. Alle ruimtes in de woning zijn zeer goed van formaat. Op de plattegronden krijg je hier een goede indruk van. Zoals inmiddels wel duidelijk is, moet deze woning gemoderniseerd worden maar dat biedt ook voordelen, je hebt namelijk helemaal de vrije hand om deze woning naar eigen wens in te richten !!

Ground floor

BEGANE GROND:

Entree: In de gang bevindt zicht de trap naar de eerste verdieping en de toegang tot de woonkamer. De leistenen vloer loopt vanuit de gang mooi door naar de woonkamer en de daar achtergelegen keuken.

Woonkamer: De woonkamer is aan de voorzijde uitgebouwd met een erker. Dit geeft de ruimte een extra speels effect. Aan de achterzijde heb je uitzicht op de binnenplaats. Dat raam zou je eventueel kunnen verlagen tot aan de grond, zodat je hier de mogelijkheid krijgt om de tuin in te lopen.

Keuken: Achter de woonkamer is een uitbouw gerealiseerd waarin zich de keuken bevindt, de essentiële keukenvoorzieningen zijn aanwezig zoals een gastoestel, afzuigkap, spoelbak en ijskast maar een modernisatie is hier wel op zijn plaats. Tevens bevindt zich hier de meterkast in de verdiepte provisiekast onder de trap.

Badkamer: Via het halletje achter de keuken bereik je de badkamer en de binnenplaats. De badkamer is voorzien van een toilet, ligbad, wastafel en douche. Zeer compleet dus maar wel enigszins gedateerd.

First floor

Via de overloop op de eerste verdieping heb je toegang tot de 3 slaapkamers op deze verdieping en het dakterras aan de achterzijde boven op de uitbouw. Aan de voorzijde bevinden zich 2 slaapkamers. De kleinste beschikt over een inbouwkast onder de trap naar de zolder.
De grootste slaapkamer heeft net al de woonkamer een uitbouw met een zijraam waardoor je over de Pastoor van Beurdenstraat uitkijkt. Ook beschikt deze kamer over een wastafel. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich nog een ruime slaapkamer. Ook deze is groot genoeg om als "masterbedroom" te gebruiken.

Second floor

Via een vaste trap bereik je de zolderverdieping van de woning. Hier bevinden zich 2 aan elkaar geschakelde ruimtes. De grootste kamer is voorzien van een dakkapel aan de achterzijde van de woning. Plaats genoeg dus om hier nog een vierde slaapkamer te realiseren.De ruimte die zich boven aan de trap bevindt is prima in te richten als studeer/kantoor kamer.

Balcony

Vanuit de overloop op de eerste verdieping bereik je het ruime "zonneterras". Hier kun je de hele dag lekker van de zon genieten. Met wat aankleding in de vorm van plantenbakken met bijvoorbeeld bamboestruiken erin, creëer je hier nog eens extra privacy.

Garden

Binnenplaats:
De binnenplaats is onderhoudsvrij aangelegd en voorzien van bestrating. Via de ingebouwde poort aan de straatzijde naast het huis kun je de binnenplaats makkelijk met de fiets bereiken. De diepe binnenplaats heeft ook een berging.

Details

- Bouwjaar 1931
- Perceeloppervlak 110 m2
- Woonoppervlak 93 m2
- Inhoud 293 m3
- NEN 2580 meetrapport*
- Energielabel F ?
- Binnenplaats met achterom
- Voldoende parkeergelegenheid in de straat.
- Winkels, scholen en de diverse uitvalswegen op korte afstand gelegen.

Wil je deze woning bezichtigen ? Dat begrijpen wij heel goed ! Bel of mail ons dan voor een afspraak:

T: 013-30 33 195

Via Wie ? Via Paul Makelaardij natuurlijk ! Via Wie anders ?

* De NEN 2580 meetnorm is een eenduidige meetnorm, waarbij met bepaalde richtlijnen rekening gehouden wordt. Zo wordt o.a. een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor kan de woonoppervlakte soms kleiner lijken dan de daadwerkelijke vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij vergelijkbare woningen waar de makelaar de meetnorm niet toe heeft gepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, hanteren niet alle makelaars consequent de norm. Via Paul Makelaardij laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.

Extra

ZonZone