Object detail

New for sale

For sale: Missionarisstraat 37, 5038 PG Tilburg

€297,500
Type of residence House, single-family house, terraced house
Plot size 119 m²
Liveable area 83.9 m²
Acceptance By consultation
Status New for sale

Note

General

MISSIONARISSTRAAT 37 TILBURG

Deze sfeervolle woning is gelegen in de Bomenbuurt in Tilburg. Via de Missionarisstraat ben je in enkele minuten in het gezellige dwaalgebied en de binnenstad van Tilburg met haar vele winkeltjes en restaurantjes. Moet je voor je werk met het openbaar vervoer naar een andere stad…..geen probleem want ook het centraal station ligt op slechts enkele minuten afstand... More info
 • Features

  All characteristics
  Type of residence House, single-family house, terraced house
  Construction period 1906
  Status New for sale
  Offered since 07 January 2022
 • Location

Features

Offer
Reference number 00511
Asking price €297,500
Status New for sale
Acceptance By consultation
Offered since 07 January 2022
Construction
Type of residence House, single-family house, terraced house
Type of construction Existing estate
Construction period 1906
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Surfaces and content
Plot size 119 m²
Effective area 83.9 m²
Living area 31.41 m²
Kitchen area 8.33 m²
Content 334 m³
Surface area external storage rooms 6.4 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 3 of which (2 bedrooms)
Number of bathrooms 1
Outdoors
Location Near public transport, Near school, Near shopping center, On a quiet street, Residential area
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation North west
Has a backyard entrance Yes
Condition Well maintained
Energy consumption
Energy certificate F
Boiler
Type of boiler Nefit
Heating source Gas
Year of manufacture 2019
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Bathroom facilities Bath, Sink, Toilet
Garden available Yes
Has a storage room Yes
Cadastral informations
Tilburg P 502
Area 119 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

MISSIONARISSTRAAT 37 TILBURG

Deze sfeervolle woning is gelegen in de Bomenbuurt in Tilburg. Via de Missionarisstraat ben je in enkele minuten in het gezellige dwaalgebied en de binnenstad van Tilburg met haar vele winkeltjes en restaurantjes. Moet je voor je werk met het openbaar vervoer naar een andere stad…..geen probleem want ook het centraal station ligt op slechts enkele minuten afstand. Diverse onderwijsinstellingen en ook de Universiteit van Tilburg liggen dichtbij.
Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij "de grote" Albert Heijn XL. Wil je met de auto de stad uit? Geen probleem want diverse doorgaande wegen zoals de Bredaseweg, de Hart van Brabantlaan en de Ringbaan West brengen je snel op de A58 in de richting Eindhoven, Breda of den Bosch of op de weg van Tilburg naar Waalwijk (N261).

Ground floor

BEGANE GROND:

Entree: Door het glas-in-lood venster boven de voordeur en het raam in de voordeur, valt lekker veel daglicht de entree binnen. De tegelvloer past perfect bij de sfeer van deze woning. Via de entree heb je toegang tot de woonkamer.

Woonkamer: Door de uitbouw aan de achterzijde van de woning is de living lekker ruim geworden. De gaskachel in het voorste gedeelte van de living geeft het zitgedeelte van de woonkamer meteen een cosy uitstraling. Hoe lekker moet het zijn, om op koude winteravonden, naast deze warmtebron op de bank te ploffen en te genieten van een romantische film. De lichte wanden en plafonds zijn strak afgewerkt en vormen een mooi contrast met de warme houten vloer.

Keuken: In de aanbouw bevindt zich de keuken. Deze greeploze keuken heeft een mooie lange aanrecht. Je vindt er een vaatwasser en een 4-pits gastoestel. Hier tover je binnen de kortste keren de lekkerste gerechten te voorschijn.

Badkamer: Achter de keuken bevindt zich een hal met toegang tot de badkamer en de binnenplaats. De badkamer is volledig betegeld en voorzien van een wastafel, een toilet en een ligbad met douchefunctie. Je vindt hier ook de aansluiting voor de wasmachine.

First floor

Via de vaste trap in de keuken, bereik je de eerste verdieping. Hier vind je aan de slaapkamers. De slaapkamer aan de achterzijde beschikt over een grote kastenwand en is nu ingericht als kantoor/studeerkamer. Hier vind je ook de toegang tot de vide. De tweede slaapkamer, aan de voorzijde van de woning, is de "masterbedroom" deze beschikt over een wastafel. Beide slaapkamers zijn netjes afgewerkt en zijn extra ruimtelijk door de dakkapellen. Een mooi detail vormen de karakteristieke dakspanten.

Second floor

De woning beschikt ook nog over een vide/zolder voor de welbekende koffers en kerstspulletjes.........

Garden

De binnenplaats is onderhoudsvriendelijk aangelegd. Via de poort achterin de binnenplaats kun je makkelijk achterom. De ruime berging is ideaal voor het opbergen van je tuinspullen en het parkeren van je fietsen.

Details

- Bouwjaar 1906;
- Perceeloppervlak 119 m2;
- Woonoppervlak 84 m2;
- Inhoud 334 m3;
- NEN 2580 meetrapport*;
- In rustige woonwijk gelegen;
- Recent schilderwerk 2021;
- Winkels, scholen en de diverse uitvalswegen op korte afstand gelegen.

Wil je deze karakteristieke woning bezichtigen ? Bel of mail ons dan voor een afspraak:

Tel: 013 - 30 33 195
Mail: info@viapaulmakelaardij.nl

Via Wie?
Via Paul Makelaardij natuurlijk!
Via Wie anders?

* De NEN 2580 meetnorm is een eenduidige meetnorm, waarbij met bepaalde richtlijnen rekening gehouden wordt. Zo wordt o.a. een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor kan de woonoppervlakte soms kleiner lijken dan de daadwerkelijke vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij vergelijkbare woningen waar de makelaar de meetnorm niet toe heeft gepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, hanteren niet alle makelaars consequent de norm. Via Paul Makelaardij laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.

Extra

ZonZone