Object detail

For sale: Lanciersstraat 62, 5017 CS Tilburg

€257,500
Type of residence House, single-family house, terraced house
Plot size 92 m²
Liveable area 95 m²
Acceptance By consultation

Note

General

Once in a lifetime.........
Soms heel soms komt er zomaar een ruwe diamant in ons aanbod. Zoals deze mooie authentieke woning uit 1905 van de beroemde Tilburgse Architect Jos Donders ! En dan hebben we het nog niet eens over de ligging....want beter kan eigenlijk niet ! Op loopafstand van het gezellige Tilburgse Stadcentrum en het zeer populaire Piushavengebied ! De woning is in 1994 ingrijpend v... More info
 • Features

  All characteristics
  Type of residence House, single-family house, terraced house
  Construction period 1906
  Status Available
  Offered since 28 September 2018
 • Location

Features

Offer
Reference number 00062
Asking price €257,500
Acceptance By consultation
Offered since 28 September 2018
Last updated 13 March 2019
Construction
Type of residence House, single-family house, terraced house
Type of construction Existing estate
Construction period 1906
Roof materials Galvanized
Tiles
Rooftype Composite
Isolations Party insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 92 m²
Effective area 95 m²
Content 350 m³
Surface area external storage rooms 5 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 3 of which (1 bedroom)
Number of bathrooms 1
Outdoors
Location City centre
Near school
On a quiet street
Residential area
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation East
Has a backyard entrance Yes
Condition Normal
Boiler
Type of boiler Remeha Calenta 28C NL
Heating source Gas
Year of manufacture 2014
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Bathroom facilities Bath
Shower
Sink
Toilet
Garden available Yes
Has a storage room Yes
Cadastral informations
Ownership Full ownership

Definition

Once in a lifetime.........
Soms heel soms komt er zomaar een ruwe diamant in ons aanbod. Zoals deze mooie authentieke woning uit 1905 van de beroemde Tilburgse Architect Jos Donders ! En dan hebben we het nog niet eens over de ligging....want beter kan eigenlijk niet ! Op loopafstand van het gezellige Tilburgse Stadcentrum en het zeer populaire Piushavengebied ! De woning is in 1994 ingrijpend verbouwd/gerenoveerd met behoud van het authentieke karakter !

BEGANE GROND / TUIN EN BERGING
Voordat je binnenkomt moet je toch echt even de prachtige authentieke voorgevel in je opnemen, want WOW wat is dit toch een woning met KARAKTER ! Via de voordeur kom je in een fraaie halpartij met vestibule, met daarachter een statige lange gang met een authentieke stenen vloer die je leidt naar een prachtige zeer lichte trappartij. En mocht je dan nog niet verliefd zijn geworden op deze woning, kijk dan eens omhoog......want WOW wat een hoogte, alsof je in een paleis rondloopt !

Vanuit de gang kom je binnen in de riante woonkamer ( ca 30 m2), met houten vloer. Door de hoge raampartijen aan zowel de voor- als achterzijde is de woonkamer heerlijk licht ! De bovenlichten van de raampartij aan de voorkant zijn nog voorzien van de authentieke glas in loodramen. In de lente en het voorjaar spelen de zonnestralen hier in de middag heerlijk met het licht.

Aan de achterzijde van de woonkamer kom je via de openslaande tuindeuren in de intieme, privacybiedende stadstuin (orientatie oost) met zeer ruime berging. Zie je jezelf hier al op een vroege zondagmorgen genieten van een heerlijk ontbijt met verse croissantjes en een heerlijke kop koffie.....? Want die kan je in de Piushaven ook op zondagmorgen versgebakken kopen en dat allemaal op loopafstand ! Via een poort kun je achterom komen met de fiets.

Via de riante huiskamer kom je in de gezellige keuken met tegelvloer met daarachter via een portaal het toilet en de bijkeuken. De keuken is gedateerd en dient gemoderniseerd te worden. Maar met een beetje fantasie kan je je zomaar voorstellen hoe gaaf dat eruit kan gaan zien !

EERSTE VERDIEPING
Boven is bij een ingrijpende verbouwing een grote Loft gecreëerd met met een grote dakkapel/dakopbouw, een grote ruime slaapkamer en een aparte badkamer, met ligbad, douche en toilet. De schuine kant is bij de verbouwing in 1994 grotendeels 'opengewerkt met 2 extra grote Velux-dakramen waardoor je hier een enorm ruimtelijk gevoel krijgt met zeer veel natuurlijke lichtinval. Via de eerste verdieping is ook een toegang tot een groot dakterras (boven de gehele aanbouw) voorzien van houten vlonderdelen (de ballustrade is ook nog beschikbaar).

Met een kleine ingreep kunnen hier meerdere slaapkamers gecreëerd worden. Wij kunnen u hier geheel vrijblijvend tezamen met onze styliste over informeren.

TWEEDE VERDIEPING
Via een wenteltrap bereik je de zolderverdieping met een fraaie vide / slaapruimte en extra bergruimte.

WOONOMGEVING
Op loopafstand van het centrum en het populaire Piushavengebied. In de directe omgeving bevinden zich diverse Basisscholen maar ook diverse Scholen van het voortgezet onderwijs zijn op loop- en fietsafstand. Op zer korte afstand vele winkelfaciliteiten (AaBee terrein, centrum), sportfaciliteiten, Hockeyclub Were Di, tennis en voetbal. Maar voor liefhebbers van de natuur ben je ook zo in natuurgebied Moerenburg. Kortom een TOP locatie !

BIJZONDERHEDEN
- Zeer karakteristieke woning !
- In topstaat !
- Er is een bouwkundig rapport van deze maand waaruit blijkt dat de woning bouwkundig in een zeer goede staat verkeerd ! Deze is ter inzage !
- CV Ketel Remeha Calenta 28C NL uit 2014;
- Fraaie leefruimten met véél natuurlijke lichtinval;
- Intieme stadstuin met een zeer groot dakterras;
- Op loopafstand van het stadscentrum en de populaire Piushaven !
- Deze bijzondere woning is een bezichtiging meer dan waard, bel ons voor een rondleiding !

Via Wie ? Via Paul Makelaardij natuurlijk ! Via Wie anders ?

Floor plans

ZonZone