Object detail

For sale: Kruisvaardersstraat 32-24, 5021 BE Tilburg

€325,000
Type of residence Apartment, penthouse
Liveable area 82.2 m²
Acceptance By consultation

Note

General

KRUISVAARDERSSTRAAT 32-24 TILBURG
UNIEKE LOFT IN MONUMENTAAL PAND BIJ DE PIUSHAVEN

Een loft als deze kom je niet vaak tegen. Het Fraterhuis Saint Denis, een monumentaal pand dat stamt uit 1953, is in 2016 volledig vernieuwbouwd waarbij op de derde verdieping vier prachtige lofts zijn gecreëerd. De grootste van de vier kijkt uit op de Kruisvaardersstraat en is nu beschikbaar! De loft heeft... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence Apartment, penthouse
    Construction period 1953
    Offered since 22 December 2022
  • Location

Features

Offer
Reference number 00536
Asking price €325,000
Service costs €131.32
Electricity €68.69
Gas €100
Acceptance By consultation
Offered since 22 December 2022
Last updated 01 May 2023
Construction
Type of residence Apartment, penthouse
Floor 3rd floor
Type of construction Existing estate
Construction period 1953
Isolations Roof
Surfaces and content
Floor Surface 82.2 m²
Living area 48.82 m²
Kitchen area 10.56 m²
Content 326 m³
Surface area other inner rooms 1.2 m²
External surface area storage rooms 3.9 m²
Layout
Number of floors 1
Number of rooms 2 (of which 1 bedroom)
Number of bathrooms 1
Outdoors
Location Near public transport, Near school, Near shopping center, On a quiet street, Residential area
Energy consumption
Energy certificate E
Boiler
Type of boiler Nefit Proline NxT
Heating source Gas
Year of manufacture 2016
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Bathroom facilities Sink, Toilet, Walkin shower, Washbasin furniture
Has a storage room Yes
Association of owners
Registered at Chamber of Commerce Yes
Annual meeting Yes
Periodic contribution Yes
Reserve fund Yes
Long term maintenance plan Yes
Home insurance Yes
Cadastral informations
Tilburg X 1825
Range Condominium
Ownership Full ownership

Description

KRUISVAARDERSSTRAAT 32-24 TILBURG
UNIEKE LOFT IN MONUMENTAAL PAND BIJ DE PIUSHAVEN

Een loft als deze kom je niet vaak tegen. Het Fraterhuis Saint Denis, een monumentaal pand dat stamt uit 1953, is in 2016 volledig vernieuwbouwd waarbij op de derde verdieping vier prachtige lofts zijn gecreëerd. De grootste van de vier kijkt uit op de Kruisvaardersstraat en is nu beschikbaar! De loft heeft een uniek karakter omdat het één grote ruimte betreft met een hoog spantenplafond dat zorgt voor sfeer en openheid. De loft heeft drie authentieke dakkapelletjes en zelfs een nis waarin het beeld van de Heilige Dionysius, de naamgever van het pand, staat.

Het Fraterhuis ligt in het populaire Piushavengebied. Je loopt vanuit de woning zo naar de haven. Een populaire woonomgeving waar veel gezellige restaurantjes zijn gelegen zoals restaurant RAK, Jaxx Marina, Smit Vis aan de Haven en de Belinda. Loop je wat verder richting de draaibrug bij Villa Pastorie dan is de kans levensgroot dat je bij goed weer de bekende IJscoman Vitorio tegenkomt waar je kunt genieten van zijn prachtige verhalen en het overheerlijke ijs! En heb je even geen zin in drukte, dan loop je ook zo naar het mooie natuurgebied Moerenburg wat aan de andere kant van de Piushaven ligt. Voor de dagelijkse boodschappen ligt het recent gerenoveerde AaBe Fabrieksterrein op loopafstand. Voor onderwijs hoef je niet ver weg want op loop- en fietsafstand bevinden zich diverse lagere en
middelbare scholen. De Kruisvaardersstraat ligt vlakbij de uitvalswegen vanuit Tilburg. Kortom een toplocatie, in hartje Tilburg.

Entree complex:
De centrale hal van dit appartementencomplex is via de zijkant van het hoofdcomplex toegankelijk. Hier vind je ook het bellentableau en de toegang tot de algemene fietsenberging.

Ground floor

Entree loft:
Vanuit de ruime hal op de derde verdieping heb je toegang tot de loft, de meterkast en de inpandige berging. Eénmaal binnen stap je zo de ruime living in.

Woonkamer: In de fijne living komt het licht van twee kanten binnen. Dit zorgt voor een extra ruimtelijk gevoel en veel daglicht. De gehele loft is stijlvol afgewerkt met strakke witte wanden en een "houtlook" PVC vloer die vanuit de woonkamer mooi doorloopt naar de keuken en de slaapkamer. De in het oog springende houten spanten combineren perfect met de wit gestucte plafonds. De loft beschikt over een inpandige airco.

Keuken:
De betonlook keuken sluit perfect aan bij de sfeer van de loft en is van alle gemakken voorzien. De keuken beschikt over een Bora inductiekookplaat met kookveldafzuiging, een combi-oven op ooghoogte, een vaatwasser, een Quooker en een koelkast met vriezer. De keuken heeft een ruim werkblad. Vandaaruit heeft de host overzicht over de loft en houdt contact met de gasten. Dan is er nog een bijkeuken met extra bergruimte. Hier bevinden zich ook de aansluitingen voor de wasmachine en de droger.

Slaapkamer:
De master bedroom bevindt zich aan de achterzijde van de loft. Het extra hoge plafond en het dakraam zorgen ook hier voor een ruimtelijk effect.

Badkamer:
De badkamer is betegeld met witte en antraciet tegels. Er is een ruime inloopdouche, een brede wastafel met ondermeubel en een Japans douchetoilet.

De loft beschikt ook nog over een extra berging in de kelder van het complex.

Garden

Het Fraterhuis heeft rondom het complex een ruime tuin met zitjes, bankjes en tafels. Daarnaast vind je hier veel groene beplanting. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor de bewoners op het buitenterrein.

Details

Als je deze loft naar binnenloopt is het liefde op het eerste gezicht! Maak snel een afspraak voor een bezichtiging. Deze loft wil je echt niet mislopen!

- Bouwjaar 1953;
- Complex volledig vernieuwd in 2016;
- Woonoppervlak 82 m2;
- Inhoud 326 m3;
- Servicekosten VvE € 131.32 per maand;
- NEN 2580 meetrapport*;
- Voorzien van airco;
- Parkeerplaatsen voor bewoners op het buitenterrein;
- Winkels, scholen en de diverse uitvalswegen op korte afstand gelegen.

Wil je deze mooie en unieke loft vlakbij het centrum van Tilburg bezichtigen?
Dat begrijpen we!
Bel of mail ons dan voor een afspraak:

Tel: 013 - 30 33 195
Mail: info@viapaulmakelaardij.nl

Via Wie?
Via Paul Makelaardij natuurlijk!
Via Wie anders?

* De NEN 2580 meetnorm is een eenduidige meetnorm, waarbij met bepaalde richtlijnen rekening gehouden wordt. Zo wordt o.a. een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor kan de woonoppervlakte soms kleiner lijken dan de daadwerkelijke vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij vergelijkbare woningen waar de makelaar de meetnorm niet toe heeft gepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, hanteren niet alle makelaars consequent de norm. Via Paul Makelaardij laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.

Floor plans

Brochure(s) and other documents

ZonZone