Object detail

For sale: Kruisvaardersstraat 32-17, 5021 BE Tilburg

€310,000
Type of residence Apartment, maisonette
Liveable area 84 m²
Acceptance By consultation

Note

General

KRUISVAARDERSSTRAAT 32-17 TILBURG

Dit moderne appartement met karakteristieke elementen ligt op de eerste en tweede verdieping van het monumentale Fraterhuis Saint-Denis. Het fraterhuis ligt in het populaire Piushavengebied. Je loopt vanuit de woning zo naar de haven. Een populaire woonomgeving waar veel gezellige restaurantjes zijn gelegen zoals restaurant RAK, Jaxx Marina, Smit Vis aan d... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence Apartment, maisonette
    Construction period 1953
    Offered since 15 June 2022
  • Location

Features

Offer
Reference number 00590
Asking price €310,000
Service costs €139.47
Heating €100
Acceptance By consultation
Offered since 15 June 2022
Last updated 23 June 2022
Construction
Type of residence Apartment, maisonette
Floor 1st floor
Type of construction Existing estate
Construction period 1953
Roof materials Tiles
Rooftype Composite
Surfaces and content
Effective area 84 m²
Living area 14.28 m²
Kitchen area 8.7 m²
Content 265 m³
Surface area external storage rooms 3.8 m²
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 3 of which (2 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location City centre, Near public transport, Near school, Near shopping center, On a quiet street
Energy consumption
Energy certificate C
Boiler
Type of boiler Nefit
Heating source Gas
Year of manufacture 2016
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Bathroom facilities Shower, Sink, Toilet, Washbasin furniture
Has a storage room Yes
Association of owners
Registered at Chamber of Commerce Yes
Annual meeting Yes
Periodic contribution Yes
Reserve fund Yes
Long term maintenance plan Yes
Home insurance Yes
Cadastral informations
Tilburg X 1825
Range Condominium
Ownership Full ownership

Description

KRUISVAARDERSSTRAAT 32-17 TILBURG

Dit moderne appartement met karakteristieke elementen ligt op de eerste en tweede verdieping van het monumentale Fraterhuis Saint-Denis. Het fraterhuis ligt in het populaire Piushavengebied. Je loopt vanuit de woning zo naar de haven. Een populaire woonomgeving waar veel gezellige restaurantjes zijn gelegen zoals restaurant RAK, Jaxx Marina, Smit Vis aan de Haven en de Harboury. Loop je wat verder richting de draaibrug bij Villa Pastorie dan is de kans levensgroot dat je bij goed weer de bekende IJscoman Vitorio tegenkomt waar je kunt genieten van zijn prachtige verhalen en het overheerlijke ijs ! En heb je even geen zin in drukte.......dan loop je ook zo naar het mooie natuurgebied Moerenburg wat aan de andere kant van de Piushaven ligt. Voor de dagelijkse boodschappen ligt het recent gebouwde AaBe Fabrieksterrein op loopafstand. Voor onderwijs hoef je niet ver weg want op loop- en fietsafstand bevinden zich diverse lagere scholen en middelbare scholen. En wil je de stad uit (wij kunnen ons dat niet voorstellen).......geen probleem, via "De Ringbaan Oost" en "De Ringbaan Zuid" zijn de diverse uitvalswegen naar de snelweg richting Breda, Eindhoven en Waalwijk en de omliggende dorpen gemakkelijk te bereiken ! Kortom een TOP plek !

Entree complex:
De centrale hal van dit appartementencomplex is via de zijkant van het hoofdcomplex toegankelijk. Hier vind je ook het bellentableau en de toegang tot de algemene fietsenberging.

Ground floor

Entree appartement:
Vanuit de ruime hal heb je toegang tot de keuken en de living, het toilet, de bergruimte en de trap naar de bovenste verdieping.

Woonkamer: In de fijne living komt het licht van twee kanten binnen, dit zorgt voor een extra ruimtelijk gevoel en veel daglicht. Het gehele appartement is netjes afgewerkt met strakke witte wanden en plafonds en een houten parketvloer die vanuit de woonkamer mooi doorloopt naar de keuken. De grote raampartijen met karakteristieke roedeverdeling zorgen voor een fantastisch uitzicht over de tuin en de Kruisvaardersstraat.

Keuken: De greeploze, hoogglans witte keuken is van alle gemakken voorzien. Je vindt er een keramische kookplaat met afzuigkap, een combi-oven met magnetron op ooghoogte, een vaatwasser en een koelkast met vriezer. In de keuken is plaats genoeg voor een royale eettafel. vanuit de keuken heb je ook toegang tot de inpandige bergruimte. Het appartement beschikt een extra berging in de kelder van het complex.

First floor

Via de vaste trap bereik je de bovenste verdieping. Hier bevinden zich 2 slaapkamers, de badkamer en een aparte wasruimte. De "master bedroom" bevindt zich op een hoek, hierdoor valt er vanuit 2 zijden daglicht de kamer binnen. De tweede slaapkamer is nu ingericht als studeer/kantoorkamer, ideaal voor diegene die veel thuiswerken. Beide slaapkamers zijn netjes afgewerkt met strakke witte wanden en een warme houten parketvloer, die mooi doorloopt naar de overloop. De badkamer is volledig betegeld met witte en antraciet tegels. Je vindt er een ruime douche, een brede wastafel en een zwevend toilet.

Garden

Het Fraterhuis heeft rondom het complex een ruime tuin met zitjes, bankjes, tafels en heerlijk veel groene beplanting. Er zijn parkeerplaatsen op het buitenterrein.

Details

- Bouwjaar 1953;
- Woonoppervlak 84 m2;
- Inhoud 265 m3;
- Servicekosten VvE € 239.47 per maand (inclusief € 100,= stookkosten);
- NEN 2580 meetrapport*;
- Eigen parkeerplaats op het buitenterrein;
- Winkels, scholen en de diverse uitvalswegen op korte afstand gelegen.

Wil je dit mooie appartement vlakbij het centrum van Tilburg bezichtigen?
Dat snappen we!
Bel of mail ons dan voor een afspraak:

Tel: 013 - 30 33 195
Mail: info@viapaulmakelaardij.nl

Via Wie?
Via Paul Makelaardij natuurlijk!
Via Wie anders?

* De NEN 2580 meetnorm is een eenduidige meetnorm, waarbij met bepaalde richtlijnen rekening gehouden wordt. Zo wordt o.a. een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor kan de woonoppervlakte soms kleiner lijken dan de daadwerkelijke vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij vergelijkbare woningen waar de makelaar de meetnorm niet toe heeft gepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, hanteren niet alle makelaars consequent de norm. Via Paul Makelaardij laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.

Floor plans

Extra

ZonZone