Object detail

Sold

Sold: Kruisvaardersstraat 30, 5021 BD Tilburg

€599,500
Type of residence House, mansion, corner house
Plot size 404 m²
Liveable area 255 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

KRUISVAARDERSSTRAAT 30 TILBURG (PIUSHAVEN):

Slechts zelden komen er in Tilburg woningen als deze te koop.........Het betreft een onder architectuur van Bedaux gebouwd half vrijstaand herenhuis (een voormalige dokterswoning met praktijkruimte). En zoals bij veel woningen van Bedaux zitten er ook in dit herenhuis heel veel bijzondere details, wat te denken van de zeer karakteristieke zijgevel....... More info
 • Features

  All characteristics
  Type of residence House, mansion, corner house
  Construction period 1949
  Status Sold
  Offered since 10 March 2019
 • Location

Features

Offer
Reference number 00108
Asking price €599,500
Status Sold
Acceptance By consultation
Offered since 10 March 2019
Last updated 23 May 2019
Construction
Type of residence House, mansion, corner house
Type of construction Existing estate
Construction period 1949
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Isolations Party insulated glazing
Roof
Surfaces and content
Plot size 404 m²
Effective area 255 m²
Living area 54 m²
Kitchen area 17.5 m²
Content 704 m³
Surface area other inner rooms 73 m²
Surface area external, linked storage rooms 13 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 6 of which (4 bedrooms)
Number of bathrooms 1
Outdoors
Location City centre
Near highway
Near public transport
Near school
Near shopping center
On a busy street
Residential area
Unobstructed view
Boiler
Combiboiler Yes
Features
Bathroom facilities Bath
Shower
Sink
Toilet
Parking Attached stone
Has cable TV Yes
Has a flue tube Yes
Has a French balcony Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a skylight Yes
Cadastral informations
Ownership Full ownership

Definition

KRUISVAARDERSSTRAAT 30 TILBURG (PIUSHAVEN):

Slechts zelden komen er in Tilburg woningen als deze te koop.........Het betreft een onder architectuur van Bedaux gebouwd half vrijstaand herenhuis (een voormalige dokterswoning met praktijkruimte). En zoals bij veel woningen van Bedaux zitten er ook in dit herenhuis heel veel bijzondere details, wat te denken van de zeer karakteristieke zijgevel........WOW wat is die prachtig !!! Het zou ons dan ook niet verbazen als dit herenhuis ooit de status van monument zal verwerven.......

En dan heeft de woning nog enkele grote bijkomende pluspunten, wat te denken van:
- een woonoppervlak van bijna 200 m2......!
- een bijbehorende aangebouwde stenen garage van ruim 65 m2......!
- een aangebouwde kantoorruimte welke appart toegankelijk is met eigen pantry en meerdere kantoorunits (zie plattegrond)
- om de hoek op slechts enkele looppassen van het populairste woongebied in Tilburg........de Piushaven !!!

WOW WOW en nog eens WOW ! Wie wil hier niet wonen..............

Is uw interesse al aangewakkerd .....? Lees dan snel verder !

BEGANE GROND:

Entree:
Bij binnenkomst in de entree heb je direct een prachtig uitzicht op de gang naar de huiskamer en links een mooi uitzicht op de entree naar de woonkeuken. Op de vloer ligt een mooie licht granieten vloer met aan met aan de zijkanten een mooie donkere afwerkingsrand.......het past ontzettend goed bij de grandeur van deze woning !!

Woonkamer:
De woonkamer is door de grote raampartijen aan de voor- en zijkant heerlijk licht en daardoor erg ruimtelijk ! EN dat lijkt niet alleen maar zo maar dat is ook zo.....want wanneer kom je nu een woonkamer tegen van 11,4 meter lang en bijna 5 meter breed....!!! Waanzinnig !!! Aan de kop van de woonkamer is een heerlijke open haard gecreëerd met daaromheen een prachtige boekenkast. De woonkamer is verder voorzien van een mooie houten parketvloer. Wat krijg je een heerlijk gevoel in deze kamer......als je hier eenmaal gaat zitten wil je er niet meer weg ! Vanuit de woonkamer kijk je vanuit de voorzijde heerlijke van je af.

Keuken:
De heerlijk sfeervol lichte woonkeuken ligt tussen het hoofdgebouw en het kantoordeel in en is erg ruim. Je kan hier lekker ongestoord aan de kook en kan je als een heuse profesionele kok aan de slag. De keuken is voorzien van alle benodigde apparatuur zoals een combi magnetron/oven, vaatwasser, koelkast......

Wasruimte/bijkeuken:
Aan het einde van de gang naar de huiskamer bevindt zich nog een hele fijne ruimte voor de wasmachine/droger en de opslag van andere spulletjes. Gemak dient de mens !

EERSTE VERDIEPING:
Naast dat deze monumentale woning enorm veel karakter heeft, is deze woning ook een waar ruimtewonder. Er komt maar geen einde aan........!
Op de eerste verdieping heb je via de overloop toegang tot 2 absurd grote slaapkamers en een ruime badkamer.

De grootste slaapkamer bevind zich over de volledige breedte rechts van de woning. Met totale oppervlakte van 22 m2 (4,77 x 4,62) is dit een heerlijke slaapkamer. De tweede slaapkamer is met ruim 20 m2 niet veel kleiner. Je zou van deze slaapkamer ook twee slaapkamers kunnen maken (wat oorspronkelijk ook zo was) !

De compleet vernieuwde moderne badkamer ligt aan de achterzijde van de woning en is voorzien van alle gemak en comfort. Zo is er een mooi ligbad (Whirlpool) geplaatst, een grote douche, een zwevend toilet en een mooie wastafelcombiantie met daaronder een strakke ladekast in een natuurlijke lichte kleur, waar je alle badkamerspullen in op kan bergen. Altijd een opgeruimde badkamer !

ZOLDERVERDIEPING:
Via de overloop heb je toegang tot twee grote slaapkamers. De grootste slaapkamer is maar liefst 16,8 m2 m2 groot en de kleinste slaapkamer is maar liefst 11 m2 groot. Mooi is dat je in beide kamers zicht tot aan de nok van het zadeldak hebt en daarbij de authentieke balken mooi in het zicht ziet liggen.........kippenvel .......WOW ! Beide slaapkamers hebben daarnaast aan de voorzijde een karakteristieke dakkapel met een prachtig uitzicht op de straat. Op de overloop bevind zich ook een fijne bergruimte.......aan ruimte geen gebrek in deze woning !

TUIN:
Typerend voor woningen van Bedaux is dat je vanuit de woning vrijwel overal contact hebt met de tuin, zo ook bij deze woning. De binnentuin is heerlijk diep en privaat gelegen. Hij ligt welliswaar op noord maar doordat er op West geen bebouwing is vang je via het westen al veel zon in de tuin. Achterin de tuin is er via de ruime garage een aparte achterom waardoor je met de fiets zo de straat op kan !

GARAGE (65 m2):
De garage is maar liefst 65 m2 groot en biedt dus tal van mogelijkheden.....! Ja kan al gaan starten met het verzamelen van auto's !

KANTOORDEEL (60 m2):
Voor het kantoorgedeelte verwijzen we naar de plattegrond. Zoals je daaruit kan zien biedt dit vele mogelijkheden voor bijvoorbeeld:
- Werken aan huis. Deze ruimte voldoet ook aan de eisen van een werkruimte die de fiscus stelt, namelijk: eigen ingang, pantry en toilet......!
- Studiekamer / sportkamer / slaapkamers beneden
- Dubbele bewoning (Mantelzorg)

WOONOMGEVING:
Deze heerlijke ruime woning ligt om de hoek bij de Piushaven. Je loopt vanuit de woning rechtsom zo naar de Piushaven. Als je dan linksom gaat kom ben je zo bij restaurant RAK en rechtsom bij restaurant de Visserij. Als je dan verder wandelt en de markante brug "den Ophef" oversteekt kom je de vele andere gezellige restaurantjes tegen zoals restaurant Bij Vermeer en Harboury welke de Piushaven zo geliefd bij een ieder maken. Loop je verder richting de draaibrug bij Villa Pastorie dan is de kans levensgroot dat je bij goed weer de bekende IJscoman Vitorio tegenkomt waar je kan genieten van zijn prachtige verhalen en het overheerlijke ijs ! En heb je even geen zin in drukte.......dan loop je ook zo naar het mooie natuurgebied Moerenburg wat aan de andere kant van de Piushaven ligt.

Voor de dagelijkse boodschappen ligt het recent gebouwde AaBee terrein op loopafstand. Vlakbij de woning bevind zich ook een heerlijke speelplek voor de allerkleinsten. Maar ook voor onderwijs hoef je niet ver weg want op loop- en fietsafstand bevinden zich diverse lagere scholen en middelbare scholen. En wil je de stad uit (wij kunnen ons dat niet voorstellen).......geen probleem, via "De Ringbaan Oost" en "De Ringbaan Zuid" zijn de diverse uitvalswegen naar de snelweg richting Breda, Eindhoven en Waalwijk en de omliggende dorpen gemakkelijk te bereiken ! Kortom een TOP plek !

BIJZONDERHEDEN:
- Bouwjaar 1949 (laagbouw 1963, garage jaren 70);
- Inhoud woongedeelte: ca. 704 m3;
- Woonoppervlak ca. 197 m2;
- Garage: oppervlak ca 65 m2 (capaciteit 2-3 auto's);
- Woonkeuken van ca 17,5 m2;
- 4 zeer ruime slaapkamers;
- Vanuit de woning prachtig vrij uitzicht !
- Badkamer op eerste verdieping;

Geheel verbouwd vanaf 2015, o.a.:
- Gevel opnieuw gevoegd;
- Zink vervangen;
- Asbest verwijderd;
- Isolatie dak;
- Plaatsing dubbel glas;
- Nieuwe electra woondeel + uitbreiding groepenl;
- Vernieuwing verwarming;
- Vernieuwing riool;
- Plaatsing nieuwe woonkeuken;
- Plaatsing nieuwe badkamer;
- Plaatsing nieuwe toilet;

Wil je deze mooi instapklare karakteristieke woning bezichtigen ? Dat snappen we ! Bel of mail ons dan voor een afspraak:

T: 013-30 33 195
M: info@viapaulmakelaardij.nl

Via Wie ? Via Paul Makelaardij natuurlijk ! Via Wie anders ?

===============================================================================================
* De NEN 2580 meetnorm is een eenduidige meetnorm, waarbij met bepaalde richtlijnen rekening gehouden wordt. Zo wordt o.a. een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor kan de woonoppervlakte soms kleiner lijken dan de daadwerkelijke vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij vergelijkbare woningen waar de makelaar de meetnorm niet toe heeft gepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, hanteren niet alle makelaars consequent de norm. Via Paul Makelaardij laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.

ZonZone