Object detail

New for sale

For sale: Houtstraat 79, 5046 DJ Tilburg

€275,000
Type of residence House, single-family house, corner house
Plot size 169 m²
Liveable area 104.1 m²
Acceptance By consultation
Status New for sale

Note

General

HOUTSTRAAT 79 TILBURG

In de nabijheid van het centrum van Tilburg bevindt zich deze gezellige hoekwoning. Op loopafstand gelegen van een van de oudste parken van Tilburg, het Wilhelminapark. En de twee mooiste musea van Tilburg, het Textielmuseum en Museum De Pont bevinden zich bijna om de hoek. Op de fiets ben je binnen een paar minuten in de Spoorzone, achter het Centraal Station, met zijn... More info
 • Features

  All characteristics
  Type of residence House, single-family house, corner house
  Construction period 1913
  Status New for sale
  Offered since 05 October 2021
 • Location

Features

Offer
Reference number 00473
Asking price €275,000
Status New for sale
Acceptance By consultation
Offered since 05 October 2021
Last updated 12 October 2021
Construction
Type of residence House, single-family house, corner house
Type of construction Existing estate
Construction period 1913
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Certifications Energy performance advice
Isolations Insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 169 m²
Effective area 104.1 m²
Living area 31.94 m²
Kitchen area 12.3 m²
Content 387 m³
Surface area external storage rooms 14.2 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 4 of which (3 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location Near public transport, Near school, On a quiet street, Residential area
Garden
Type Back yard
Orientation West
Condition Well maintained
Energy consumption
Energy certificate F
Boiler
Type of boiler Vaillant
Heating source Gas
Year of manufacture 2007
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Bathroom facilities Bath, Washbasin furniture, Washingmachine connection
Garden available Yes
Has a storage room Yes
Cadastral informations
Tilburg N 8643
Area 169 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

HOUTSTRAAT 79 TILBURG

In de nabijheid van het centrum van Tilburg bevindt zich deze gezellige hoekwoning. Op loopafstand gelegen van een van de oudste parken van Tilburg, het Wilhelminapark. En de twee mooiste musea van Tilburg, het Textielmuseum en Museum De Pont bevinden zich bijna om de hoek. Op de fiets ben je binnen een paar minuten in de Spoorzone, achter het Centraal Station, met zijn nu al "wereldberoemde" LocHal en leuke restaurants zoals, De Houtloods, De Wagon en Raw en niet te vergeten de recent geopende Foodmarket ! Daarnaast is de dichtstbijzijnde uitvalsweg in de nabije omgeving op slechts 5 minuten rijden.

Ground floor

BEGANE GROND:

Entree: je komt de woning binnen in de ruim ogende hal met trapopgang en meterkast.

Woonkamer: bij binnenkomst wordt je meteen verrast door de ruimte en het sfeervolle licht .....WOW ! In de gehele woonkamer ligt een prachtige houten vloer die perfect matcht met de rest van het interieur. Aan de voorzijde is de eethoek gesitueerd. Ook hier heb je een zeer mooie lichtinval en hele fijne oppervlakte. In het verlengde van deze eettafel is plaats voor de ruime zithoek met grote hoekbank en tv-aansluiting. Achter deze bank is ook de praktische bergkast mooi weggewerkt. Aan opbergruimte heeft een mens immers nooit genoeg! De zithoek is door een halfhoog muurtje gescheiden van de keuken. Doordat men vanaf hier ook de keuken in kan kijken voelt het extra ruimtelijk aan en heb je toch de privacy van een fijne zithoek.

Keuken: In het verlengde van de zithoek bevindt zich de ruime half open hoekkeuken (2005) . Deze beschikt onder andere over veel inbouwapparatuur, zoals een vaatwasser, koelkast en combi-oven. Het gasfornuis en de afzuigkap complementeren de keuken en maken dit tot een plaats waar je in een handomdraai de lekkerste gerechten tevoorschijn tovert.

Bijkeuken: Achter de keuken bevindt zicht de bijkeuken met daarin een grote opbergruimte (waarin ook de C.V. ketel hangt (Vailiant 2007) en het toilet.

Badkamer: Vanuit de bijkeuken is de badkamer (2005) te bereiken. Deze is naar goed Tilburgs gebruik achterin de woning gesitueerd. Deze beschikt over een ruim ligbad, wastafel en aansluiting voor de wasmachine. Groot voordeel is dat je natuurlijk licht hebt in de badkamer en dus ook gebruik kan maken van natuurlijke ventilatie wat altijd een frisse badkamer betekent !

First floor

EERSTE VERDIEPING:

Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers. Vanuit de trap loop je direct de grote slaapkamer in die nu gebruikt wordt als open ruimte en kastruimte. Hier is meer dan voldoende ruimte om een wandje te plaatsen en zo een afgesloten slaapkamer te creëren. Door de grote oppervlakte blijft er nog een hele riante slaapkamer over. Vanuit deze ruimte is de tweede riante slaapkamer te bereiken. Hier is meer dan genoeg ruimte voor een tweepersoonsbed en een kledingkast. Het gebruik van dezelfde laminaatvloer op de hele verdieping zorgt voor rust en eenheid.

Second floor

TWEEDE VERDIEPING:

Via de vaste trap is de tweede verdieping te bereiken. Hier bevindt zich de sfeervolle derde slaapkamer. Door de grote uitbouw is een schuine kant van het dak verdwenen en vervangen door een pui met deur. Via deze deur is het platte dak van de dakkapel op de eerste verdieping te bereiken. Dit is geen echt dakterras, maar is wel een heerlijke extra ruimte om 's ochtends een kopje koffie te drinken en rustig wakker te worden. Door het ontbreken van directe achterburen kan je hier genieten van het heerlijke uitzicht.

Garden

De heerlijke diepe achtertuin van ongeveer 13 meter is gelegen op het westen waardoor je dus heerlijk tot laat van de avond zon kan genieten. De mooie boom in het midden van de tuin zorgt voor de nodige schaduw in de zomer. Door de grote oppervlakte is dit een de perfecte tuin voor een uitgebreide zomer barbecue met vrienden en familie. Via de tuin van de buren heb je op basis van recht van overpad de uitgang naar de straat. Groot voordeel is dat in de tuin zelf die bij deze woning hoort niemand mag lopen en je dus zelf in alle rust kan genieten van de privacy ! Achteraan in de tuin is een ruime berging van ruim 13,5 vierkante meter.

Details

- Bouwjaar 1906;
- Perceeloppervlak 169 m2;
- Woonoppervlak 104 m2;
- Inhoud 386 m3;
- NEN 2580 meetrapport*;
- Winkels, scholen en de diverse uitvalswegen op korte afstand gelegen.

Wil je deze bijzondere woning met zijn vele mogelijkheden bezichtigen?
Dat begrijpen wij heel goed!
Bel of mail ons dan voor een afspraak:

Tel: 013 - 30 33 195
Mail: info@viapaulmakelaardij.nl

Via Wie?
Via Paul Makelaardij natuurlijk!
Via Wie anders?

* De NEN 2580 meetnorm is een eenduidige meetnorm, waarbij met bepaalde richtlijnen rekening gehouden wordt. Zo wordt o.a. een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor kan de woonoppervlakte soms kleiner lijken dan de daadwerkelijke vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij vergelijkbare woningen waar de makelaar de meetnorm niet toe heeft gepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, hanteren niet alle makelaars consequent de norm. Via Paul Makelaardij laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.

Extra

ZonZone