Object detail

Price reduced

For sale: Hoogvensestraat 95, 5017 CB Tilburg

€297,500
Type of residence House, single-family house, terraced house
Plot size 127 m²
Liveable area 91.9 m²
Acceptance By consultation
Status Price reduced

Note

General

HOOGVENSESTRAAT 95 TILBURG

Deze karakteristieke tussenwoning ligt in het populaire Piushavengebied. Als je het voorrecht hebt om op deze plek te mogen wonen, kun je werkelijk alles te voet doen. Je loopt vanuit de woning zo naar de haven. Een populaire woonomgeving waar veel gezellige restaurantjes zijn gelegen zoals restaurant RAK, Smit Vis aan de Haven, Jaxx Marina en de Harboury. Loop je... More info
 • Features

  All characteristics
  Type of residence House, single-family house, terraced house
  Construction period 1905
  Status Price reduced
  Offered since 08 June 2022
 • Location

Features

Offer
Reference number 00577
Asking price €297,500
Status Price reduced
Acceptance By consultation
Offered since 08 June 2022
Last updated 06 July 2022
Construction
Type of residence House, single-family house, terraced house
Type of construction Existing estate
Construction period 1905
Surfaces and content
Plot size 127 m²
Effective area 91.9 m²
Living area 25.36 m²
Kitchen area 10.92 m²
Content 396 m³
Surface area other inner rooms 15 m²
Surface area external storage rooms 11 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 4 of which (3 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location City centre, Near public transport, Near school, Near shopping center, On a quiet street, Residential area
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation North
Condition Normal
Features
Bathroom facilities Sink, Toilet, Walkin shower, Washbasin furniture
Garden available Yes
Has a storage room Yes
Cadastral informations
Tilburg M 7731
Area 127 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

HOOGVENSESTRAAT 95 TILBURG

Deze karakteristieke tussenwoning ligt in het populaire Piushavengebied. Als je het voorrecht hebt om op deze plek te mogen wonen, kun je werkelijk alles te voet doen. Je loopt vanuit de woning zo naar de haven. Een populaire woonomgeving waar veel gezellige restaurantjes zijn gelegen zoals restaurant RAK, Smit Vis aan de Haven, Jaxx Marina en de Harboury. Loop je wat verder richting de draaibrug bij Villa Pastorie dan is de kans levensgroot dat je bij goed weer de bekende IJscoman Vitorio tegenkomt waar je kunt genieten van zijn prachtige verhalen en het overheerlijke ijs ! En heb je even geen zin in drukte.......dan loop je ook zo naar het mooie natuurgebied Moerenburg wat aan de andere kant van de Piushaven ligt. Voor de dagelijkse boodschappen ligt het recent gebouwde AaBe Fabrieksterrein op loopafstand en sta je binnen 5 minuten op het Piusplein. Voor onderwijs hoef je niet ver weg want op loop- en fietsafstand bevinden zich diverse lagere scholen en middelbare scholen. En wil je de stad uit (wij kunnen ons dat niet voorstellen).......geen probleem, via "De Ringbaan Oost" en "De Ringbaan Zuid" zijn de diverse uitvalswegen naar de snelweg richting Breda, Eindhoven en Waalwijk en de omliggende dorpen gemakkelijk te bereiken !

Ground floor

Entree: Door het glas-in-lood bovenvenster en de ramen in de voordeur valt lekker veel daglicht de entree binnen Je vindt hier de trap naar de eerste verdieping en de toegang tot de woonkamer.

Woonkamer: De living biedt genoeg ruimte voor een ruime zithoek en een grote eettafel. De warme parket vloer en de glas-in-lood ramen vormen een mooi authentiek detail. Tegen de lange muur van de living vind je de karakteristieke houtkachel die het zitgedeelte van de woonkamer meteen een cosy uitstraling geeft. Hoe lekker moet het zijn, om op koude winteravonden, naast deze warmtebron op de bank te ploffen en te genieten van een romantische film.

Keuken: Achter de woonkamer is een uitbouw gerealiseerd waarin zich de keuken bevindt. In de huidige keuken zijn de essentiële keukenvoorzieningen aanwezig zoals een gaskooktoestel, een afzuigkap en een spoelbak maar een modernisatie is hier wel op zijn plaats.

Achter de keuken bevindt zich een bijkeuken. Deze biedt toegang tot de achterdeur en het toilet. Je vindt er ook de aansluitingen voor de wasmachine en de droger.

First floor

Via de vaste trap bereik je de eerste verdieping. Hier bevinden zich 2 slaapkamers. De "master bedroom" bevindt zich aan de achterzijde van de woning en is ruim genoeg voor het plaatsen van een tweepersoonsbed en een garderobekast. . De tweede slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde van de woning en doet nu dienst als thuiswerkplek. Alle slaapkamers zijn netjes afgewerkt met een "houtlook" laminaatvloer die mooi doorloopt naar de overloop. Tussen de beide slaapkamers vind je de badkamer. Deze is volledig betegeld en beschikt over een ruime inloopdouche een wastafel met wandmeubel en een zwevend toilet.

Second floor

De verrassing van deze woning is de ruime derde slaapkamer op de tweede verdieping. Door de grote dakkapel aan de achterzijde van de woning is hier een ruime volledige tweede verdieping gerealiseerd, die bereikbaar is met een vaste trap. De slaapkamer beschikt ook over een wastafel.

Garden

De diepe achtertuin is onderhoudsvrij aangelegd en voorzien van een strakke bestrating. Achterin de tuin vind je een ruime berging, ideaal voor het opbergen van je tuinspullen en het parkeren van je fiets. Een tweede berging met zolder vindt je aangebouwd aan de bijkeuken. Opbergruimte genoeg dus!

Details

- Bouwjaar 1905;
- Perceeloppervlak 127 m2;
- Woonoppervlak 92 m2;
- Inhoud 396 m3;
- NEN 2580 meetrapport*;
- Badkamer vernieuwd in 2018;
- Gelegen in het populaire Piushavengebied;
- In rustige woonwijk gelegen;
- Winkels, scholen en de diverse uitvalswegen op korte afstand gelegen.

Wil je deze bijzondere woning met zijn vele mogelijkheden bezichtigen?
Dat begrijpen wij heel goed!
Bel of mail ons dan voor een afspraak:

Tel: 013 - 30 33 195
Mail: info@viapaulmakelaardij.nl

Via Wie?
Via Paul Makelaardij natuurlijk!
Via Wie anders?

* De NEN 2580 meetnorm is een eenduidige meetnorm, waarbij met bepaalde richtlijnen rekening gehouden wordt. Zo wordt o.a. een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor kan de woonoppervlakte soms kleiner lijken dan de daadwerkelijke vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij vergelijkbare woningen waar de makelaar de meetnorm niet toe heeft gepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, hanteren niet alle makelaars consequent de norm. Via Paul Makelaardij laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.

Extra

ZonZone