Object detail

For sale: Hoogvensestraat 4, 5017 CE Tilburg

€225,000
Type of residence House, single-family house, terraced house
Plot size 106 m²
Liveable area 92.3 m²
Acceptance By consultation

Note

General

HOOGVENSESTRAAT 4 TILBURG

Knusse en sfeervolle tussenwoning op een TOP locatie vlakbij de Piushaven. Als je het voorrecht hebt om op deze plek te mogen wonen, kun je werkelijk alles te voet doen. Je loopt vanuit de woning zo naar de haven. Een populaire woonomgeving waar veel gezellige restaurantjes zijn gelegen zoals restaurant RAK, Jaxx Marina en de Harboury. Loop je wat verder richting de... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, terraced house
    Construction period 1906
    Offered since 09 April 2022
  • Location

Features

Offer
Reference number 00561
Asking price €225,000
Acceptance By consultation
Offered since 09 April 2022
Last updated 10 May 2022
Construction
Type of residence House, single-family house, terraced house
Type of construction Existing estate
Construction period 1906
Surfaces and content
Plot size 106 m²
Effective area 92.3 m²
Living area 27 m²
Content 365 m³
Surface area other inner rooms 7.1 m²
Surface area external storage rooms 7.7 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 5 of which (3 bedrooms)
Number of bathrooms 1
Outdoors
Location City centre, Near public transport, Near school, On a quiet street
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation South
Condition Normal
Energy consumption
Energy certificate F
Features
Bathroom facilities Bath, Toilet
Garden available Yes
Cadastral informations
Tilburg X 984
Area 106 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

HOOGVENSESTRAAT 4 TILBURG

Knusse en sfeervolle tussenwoning op een TOP locatie vlakbij de Piushaven. Als je het voorrecht hebt om op deze plek te mogen wonen, kun je werkelijk alles te voet doen. Je loopt vanuit de woning zo naar de haven. Een populaire woonomgeving waar veel gezellige restaurantjes zijn gelegen zoals restaurant RAK, Jaxx Marina en de Harboury. Loop je wat verder richting de draaibrug bij Villa Pastorie dan is de kans levensgroot dat je bij goed weer de bekende IJscoman Vitorio tegenkomt waar je kunt genieten van zijn prachtige verhalen en het overheerlijke ijs ! En heb je even geen zin in drukte.......dan loop je ook zo naar het mooie natuurgebied Moerenburg wat aan de andere kant van de Piushaven ligt. Voor de dagelijkse boodschappen ligt het recent gebouwde AaBe Fabrieksterrein op loopafstand en sta je binnen 5 minuten op het Piusplein. Voor onderwijs hoef je niet ver weg want op loop- en fietsafstand bevinden zich diverse lagere scholen en middelbare scholen. En wil je de stad uit (wij kunnen ons dat niet voorstellen).......geen probleem, via "De Ringbaan Oost" en "De Ringbaan Zuid" zijn de diverse uitvalswegen naar de snelweg richting Breda, Eindhoven en Waalwijk en de omliggende dorpen gemakkelijk te bereiken !

Ground floor

BEGANE GROND:

Entree: In de gang, met zijn karakteristieke tegelvloer, bevindt zicht de trap naar de eerste verdieping en de toegang tot de woonkamer.

Woonkamer: De woonkamer is opgedeeld in twee ruimtes. Aan de voorzijde vind je de eetkamer en als je door de dubbele deuren loopt kom je in het gedeelte aan de achterzijde van de woning. Aan de achterzijde heb je uitzicht op de achtertuin/binnenplaats. Dat raam zou je eventueel kunnen verlagen tot aan de grond, zodat je hier de mogelijkheid krijgt om de tuin in te lopen. Beide kamers zijn voorzien van een "houtlook" laminaat vloer die mooi doorloopt naar de keuken.

Keuken: Achter de woonkamer is een uitbouw gerealiseerd waarin zich de keuken bevindt. In de huidige keuken zijn de essentiële keukenvoorzieningen aanwezig zoals een kooktoestel, afzuigkap en een spoelbak maar een modernisatie is hier wel op zijn plaats. Je vindt er ook een inbouwkast.

Achter de keuken bevindt zich een bijkeuken deze biedt toegang tot de achterdeur en de badkamer. De aansluitingen voor de wasmachine en de droger bevinden zich ook hier. In de badkamer vind je het toilet en een ligbad met douchefunctie.

First floor

Via de vaste trap bereik je de eerste verdieping. Hier bevinden zich 3 slaapkamers. De "master bedroom" bevindt zich aan de voorzijde van de woning en is ruim genoeg voor het plaatsen van een tweepersoonsbed en een garderobekast. De twee overige slaapkamers bevinden zich aan de achterzijde van de woning.

Second floor

De woning beschikt ook nog over een vliering, voor de welbekende koffers en kerstspulletjes.

Garden

De tuin ligt pal op het zuiden en beschikt dus over lekker veel zon. Door het ontbreken van directe achterburen, is er lekker veel privacy. Achter in de tuin bevindt zich ook een zeer ruime berging. Ideaal voor het opbergen van al je tuinspullen en het parkeren van je fietsen.

Details

- Bouwjaar 1906;
- Perceeloppervlak 106 m2;
- Woonoppervlak 92 m2;
- Inhoud 365 m3;
- NEN 2580 meetrapport*;
- Gelegen in het populaire Piushavengebied;
- In rustige woonwijk gelegen;
- Winkels, scholen en de diverse uitvalswegen op korte afstand gelegen.

Wil je deze bijzondere woning met zijn vele mogelijkheden bezichtigen?
Dat begrijpen wij heel goed!
Bel of mail ons dan voor een afspraak:

Tel: 013 - 30 33 195
Mail: info@viapaulmakelaardij.nl

Via Wie?
Via Paul Makelaardij natuurlijk!
Via Wie anders?

* De NEN 2580 meetnorm is een eenduidige meetnorm, waarbij met bepaalde richtlijnen rekening gehouden wordt. Zo wordt o.a. een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor kan de woonoppervlakte soms kleiner lijken dan de daadwerkelijke vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij vergelijkbare woningen waar de makelaar de meetnorm niet toe heeft gepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, hanteren niet alle makelaars consequent de norm. Via Paul Makelaardij laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.

Extra

ZonZone