Object detail

Sold subject to conditions

Sold subject to conditions: Hoogvensestraat 112, 5017 CH Tilburg

€265,000
Type of residence House, single-family house, terraced house
Plot size 206 m²
Liveable area 77.8 m²
Acceptance By consultation
Status Sold subject to conditions

Note

General

HOOGVENSESTRAAT 112 TILBURG

Deze karakteristieke woning, met megatuin, ligt in het populaire Piushavengebied. Als je het voorrecht hebt om op deze plek te mogen wonen, kun je werkelijk alles te voet doen. Je loopt vanuit de woning zo naar de haven. Een populaire woonomgeving waar veel gezellige restaurantjes zijn gelegen zoals restaurant RAK, Jaxx Marina en de Harboury. Loop je wat verder ri... More info
 • Features

  All characteristics
  Type of residence House, single-family house, terraced house
  Construction period 1906
  Status Sold subject to conditions
  Offered since 01 December 2021
 • Location

Features

Offer
Reference number 00498
Asking price €265,000
Status Sold subject to conditions
Acceptance By consultation
Offered since 01 December 2021
Last updated 28 December 2021
Construction
Type of residence House, single-family house, terraced house
Type of construction Existing estate
Construction period 1906
Isolations Party insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 206 m²
Effective area 77.8 m²
Living area 25.5 m²
Kitchen area 6.68 m²
Content 350 m³
Surface area other inner rooms 12.2 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 3 of which (2 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location City centre, Near public transport, Near school, On a quiet street
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation South
Has a backyard entrance Yes
Condition Normal
Boiler
Type of boiler Nefit baseline HRC 24 combi
Year of manufacture 2015
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Garden available Yes
Has a storage room Yes
Cadastral informations
Tilburg X 705
Area 206 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

HOOGVENSESTRAAT 112 TILBURG

Deze karakteristieke woning, met megatuin, ligt in het populaire Piushavengebied. Als je het voorrecht hebt om op deze plek te mogen wonen, kun je werkelijk alles te voet doen. Je loopt vanuit de woning zo naar de haven. Een populaire woonomgeving waar veel gezellige restaurantjes zijn gelegen zoals restaurant RAK, Jaxx Marina en de Harboury. Loop je wat verder richting de draaibrug bij Villa Pastorie dan is de kans levensgroot dat je bij goed weer de bekende IJscoman Vitorio tegenkomt waar je kunt genieten van zijn prachtige verhalen en het overheerlijke ijs ! En heb je even geen zin in drukte.......dan loop je ook zo naar het mooie natuurgebied Moerenburg wat aan de andere kant van de Piushaven ligt. Voor de dagelijkse boodschappen ligt het recent gebouwde AaBe Fabrieksterrein op loopafstand en sta je binnen 5 minuten op het Piusplein. Voor onderwijs hoef je niet ver weg want op loop- en fietsafstand bevinden zich diverse lagere scholen en middelbare scholen. En wil je de stad uit (wij kunnen ons dat niet voorstellen).......geen probleem, via "De Ringbaan Oost" en "De Ringbaan Zuid" zijn de diverse uitvalswegen naar de snelweg richting Breda, Eindhoven en Waalwijk en de omliggende dorpen gemakkelijk te bereiken !

Kortom een TOP plek !

Alle ruimtes in de woning zijn zeer goed van formaat. Op de plattegronden krijg je hier een goede indruk van. Deze woning moet gemoderniseerd worden maar dat biedt ook voordelen, je hebt namelijk helemaal de vrije hand om deze woning naar eigen wens in te richten !!

Ground floor

BEGANE GROND:

Entree: In de gang bevindt zicht de trap naar de eerste verdieping en de toegang tot de woonkamer. Je vindt hier ook de meterkast.

Woonkamer: De woonkamer is voorzien van een houten vloer, dit geeft de ruimte een extra warm effect. Aan de achterzijde heb je uitzicht op de achtertuin. Dat raam zou je eventueel kunnen verlagen tot aan de grond, zodat je hier de mogelijkheid krijgt om de tuin in te lopen.

Keuken: Achter de woonkamer is een uitbouw gerealiseerd waarin zich de keuken bevindt, de huidige keuken is opgesteld in een L-vorm maar een modernisatie is hier wel op zijn plaats.

Achter de keuken bevindt zich een bijkeuken deze biedt toegang tot de achterdeur, het toilet en de badkamer. De aansluitingen voor de wasmachine en de droger bevinden zich ook hier.

Badkamer: De wit betegelde badkamer is voorzien van een ruime douche en een wastafel.

First floor

Via de vaste trap bereik je de eerste verdieping. Hier bevinden zich 2 slaapkamers. De "master bedroom" bevindt zich aan de voorzijde van de woning en is ruim genoeg voor het plaatsen van een tweepersoonsbed en een garderobekast. De tweede slaapkamer, aan de achterzijde, beschikt over wastafel.

Second floor

De woning beschikt ook nog over een zolder, voor de welbekende koffers en kerstspulletjes, deze is bereikbaar via een vlizotrap in de bijkeuken.

Garden

De tuin ligt pal op het zuiden en is zeer groot, voor centrum begrippen een megatuin!!! Deze ruimte biedt vele mogelijkheden. Hier geniet je de hele dag van de zon en door de bomen aan de achterzijde en het ontbreken van directe achterburen, is er lekker veel privacy. Achter in de tuin bevindt zich ook een ruime berging/overkapping. Ideaal voor het opbergen van al je tuinspullen en het parkeren van je fietsen.

Details

- Bouwjaar 1906;
- Perceeloppervlak 206 m2;
- Woonoppervlak 78 m2;
- Inhoud 350 m3;
- NEN 2580 meetrapport*;
- Gelegen in het populaire Piushavengebied;
- In rustige woonwijk gelegen;
- Zeer diepe tuin op het zuiden;
- Winkels, scholen en de diverse uitvalswegen op korte afstand gelegen.

Wil je deze bijzondere woning met zijn vele mogelijkheden bezichtigen?
Dat begrijpen wij heel goed!
Bel of mail ons dan voor een afspraak:

Tel: 013 - 30 33 195
Mail: info@viapaulmakelaardij.nl

Via Wie?
Via Paul Makelaardij natuurlijk!
Via Wie anders?

* De NEN 2580 meetnorm is een eenduidige meetnorm, waarbij met bepaalde richtlijnen rekening gehouden wordt. Zo wordt o.a. een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor kan de woonoppervlakte soms kleiner lijken dan de daadwerkelijke vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij vergelijkbare woningen waar de makelaar de meetnorm niet toe heeft gepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, hanteren niet alle makelaars consequent de norm. Via Paul Makelaardij laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.

Extra

ZonZone