Object detail

For sale: Eikstraat 10, 5038 MP Tilburg

€360,000
Type of residence House, single-family house, terraced house
Plot size 291 m²
Liveable area 147.2 m²
Acceptance By consultation

Note

General

EIKSTRAAT 10 TILBURG

Deze ruime eengezinswoning ligt in de gewilde wijk de Bomenbuurt in Tilburg. De Bomenbuurt is een wijk met veel jonge gezinnen. Ook zit je binnen enkele minuten in het gezellige dwaalgebied en de binnenstad van Tilburg met haar vele winkeltjes en restaurantjes. Op loopafstand vind je het nu al "wereldberoemde" Spoorpark, in dit stadspark vind je voorzieningen voor recrea... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, terraced house
    Construction period 1931
    Offered since 06 November 2023
  • Location

Features

Offer
Reference number 00828
Asking price €360,000
Acceptance By consultation
Offered since 06 November 2023
Construction
Type of residence House, single-family house, terraced house
Type of construction Existing estate
Construction period 1931
Isolations Largely insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 291 m²
Floor Surface 147.2 m²
Living area 29.74 m²
Kitchen area 9.37 m²
Content 541 m³
Surface area other inner rooms 5.5 m²
External surface area storage rooms 15.3 m²
External surface area 9.2 m²
Layout
Number of floors 3 (and one basement)
Number of rooms 6 (of which 5 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location Near public transport, Near school, Near shopping center, On a quiet street, Residential area
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation East
Has a backyard entrance Yes
Energy consumption
Energy certificate F
Boiler
Type of boiler Nefit
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Bathroom facilities Shower, Sink
Garden available Yes
Has a storage room Yes
Cadastral informations
Tilburg P 3926
Area 291 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

EIKSTRAAT 10 TILBURG

Deze ruime eengezinswoning ligt in de gewilde wijk de Bomenbuurt in Tilburg. De Bomenbuurt is een wijk met veel jonge gezinnen. Ook zit je binnen enkele minuten in het gezellige dwaalgebied en de binnenstad van Tilburg met haar vele winkeltjes en restaurantjes. Op loopafstand vind je het nu al "wereldberoemde" Spoorpark, in dit stadspark vind je voorzieningen voor recreatie, sport en cultuur. Het is aangelegd in een verwaarloosd voormalig spoor- en industriegebied en is gerealiseerd door een burgerinitiatief. Moet je voor je werk met het openbaar vervoer naar een andere stad…..geen probleem want ook het centraal station ligt op slechts enkele minuten afstand. Diverse onderwijsinstellingen en ook de Universiteit van Tilburg liggen dichtbij. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij "de grote" Albert Heijn XL. Of voor je vis kun je terecht bij de bekendste viswinkel van Tilburg "Van Oursouw", welke letterlijk om de hoek ligt! Wil je met de auto de stad uit? Geen probleem want diverse doorgaande wegen zoals de Bredaseweg, de Hart van Brabantlaan en de Ringbaan West brengen je snel op de A58 in de richting Eindhoven, Breda of den Bosch of op de weg van Tilburg naar Waalwijk (N261).

Ground floor

BEGANE GROND:

Entree: Via de karakteristieke voordeur betreed je de woning. In de hal bevindt zich een garderobe nis, de trap naar de eerste verdieping en je loopt zo door naar de living en de keuken. De vensters in en naast de voordeur zorgen tevens voor lekker veel daglicht in deze entree.

Woonkamer: De living is heerlijk licht en ruim van opzet. Je plaatst er met gemak een grote eettafel een royale zithoek. Tegen de lange muur van de living vind je de houtkachel die het zitgedeelte van de woonkamer meteen een cosy uitstraling geeft. Perfect voor de koude winterdagen! Met de nodige modernisering tover je deze woonkamer om tot een fijne plek om elke dag thuis te komen.

Keuken: De royale woonkeuken is gesitueerd aan de achterzijde van de woning. De huidige situatie is enigzins gedateerd maar er zijn voldoende mogelijkheden om hier een royale keuken te creëren.

De woning beschikt ook over een kelder.

Bijkeuken: Achter de keuken bevindt zich de bijkeuken. Hier bevinden zich het toilet en de badkamer. In de bijkeuken zelf is voldoende ruimte voor een extra koelkast en voorraadrekken. Daarnaast bevindt zich hier de deur naar de tuin.

Badkamer: De badkamer is volledig betegeld. Je vindt hier een douche en een wastafel.

First floor

De eerste verdieping beschikt over 4 slaapkamers en een ruime overloop. Aan de voorzijde van de woning liggen twee slaapkamers. De grootste heeft genoeg ruimte voor een royaal tweepersoonsbed en een grote garderobekast. Deze slaapkamer heeft ook een wastafel en een inbouwkast. Aan de achterzijde bevinden zich nog twee slaapkamers, waaronder de "masterbedroom". Ook deze beschikt over een wastafel en inbouwkasten. De andere slaapkamer zou je kunnen inrichten als kantoor/thuiswerkplek. Deze geeft tevens toegang tot het platdak aan de achterzijde van de woning.

Second floor

Via de vaste trap bereik je de tweede verdieping. Hier blijkt nogmaals dat deze woning een waar ruimtewonder is! De grote, ruime, open zolderverdieping kun je nog geheel naar eigen wens indelen. Je zou hier gemakkelijk nog 2 slaapkamers kunnen creëren. De dakkapel aan de voorzijde en het dakraam aan de achterzijde zorgen voor voldoende daglicht en maken het een volwaardige verdieping.

Garden

De ruime, diepe achtertuin ligt op het oosten en heeft dus meteen in de ochtend al de zon te pakken. Achter de woning bevindt zich de berging deze is ideaal voor het opbergen van al je tuinspullen en het parkeren van je fietsen. Via de ingebouwde poort aan de voorzijde naast het huis kun je de tuin makkelijk met de fiets bereiken.

Details

De woning heeft wat extra aandacht nodig. Alle ruimtes in de woning zijn zeer goed van formaat. Op de plattegronden krijg je hier een goede indruk van. De woning moet enigszins gemoderniseerd worden maar dat biedt ook voordelen, je hebt namelijk helemaal de vrije hand om deze ruime woning naar eigen wens in te richten!

- Bouwjaar 1931;
- Perceeloppervlak 291 m2;
- Woonoppervlak 147 m2;
- Inhoud 541 m3;
- NEN 2580 meetrapport*;
- Ruime achtertuin;
- Voorzien van kelder;
- In rustige gewilde woonwijk gelegen;
- Winkels, scholen en de diverse uitvalswegen op korte afstand gelegen.

Wil je deze bijzondere woning met zijn vele mogelijkheden bezichtigen?
Dat begrijpen wij heel goed!
Bel of mail ons dan voor een afspraak:

Tel: 013 - 30 33 195
Mail: info@viapaulmakelaardij.nl

Via Wie?
Via Paul Makelaardij natuurlijk!
Via Wie anders?

* De NEN 2580 meetnorm is een eenduidige meetnorm, waarbij met bepaalde richtlijnen rekening gehouden wordt. Zo wordt o.a. een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor kan de woonoppervlakte soms kleiner lijken dan de daadwerkelijke vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij vergelijkbare woningen waar de makelaar de meetnorm niet toe heeft gepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, hanteren niet alle makelaars consequent de norm. Via Paul Makelaardij laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.

Floor plans

Brochure(s) and other documents

ZonZone