Object detail

For sale: Boomstraat 52, 5038 GS Tilburg

€250,000
Type of residence House, single-family house, corner house
Plot size 77 m²
Liveable area 81.8 m²
Acceptance By consultation

Note

General

BOOMSTRAAT 52 TILBURG

Deze karakteristieke woning is gelegen op de hoek van de Laagstraat en de Boomstraat. We waarschuwen je graag wel voordat je deze woning gaat bezichtigen, want als je hier binnenwandelt ben je op slag verliefd en wil je geen andere woning meer ! Via de Boomstraat ben je in enkele minuten in het gezellige dwaalgebied en de binnenstad van Tilburg met haar vele winkeltjes... More info
 • Features

  All characteristics
  Type of residence House, single-family house, corner house
  Construction period 1905
  Offered since 16 May 2021
  Offered since 16 May 2021
 • Location

Features

Offer
Reference number 00427
Asking price €250,000
Acceptance By consultation
Offered since 16 May 2021
Last updated 28 May 2021
Construction
Type of residence House, single-family house, corner house
Type of construction Existing estate
Construction period 1905
Roof materials Bitumen, Stone slab
Rooftype Gambrel
Surfaces and content
Plot size 77 m²
Effective area 81.8 m²
Living area 19.27 m²
Kitchen area 4.85 m²
Content 290 m³
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 4 of which (3 bedrooms)
Number of bathrooms 1
Outdoors
Location City centre, Residential area
Garden
Type Open area
Main garden Yes
Orientation South
Has a backyard entrance Yes
Energy consumption
Energy certificate G
Boiler
Heating source Gas
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Bathroom facilities Shower, Sink, Toilet
Garden available Yes
Cadastral informations
Tilburg P 6458
Area 77 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

BOOMSTRAAT 52 TILBURG

Deze karakteristieke woning is gelegen op de hoek van de Laagstraat en de Boomstraat. We waarschuwen je graag wel voordat je deze woning gaat bezichtigen, want als je hier binnenwandelt ben je op slag verliefd en wil je geen andere woning meer ! Via de Boomstraat ben je in enkele minuten in het gezellige dwaalgebied en de binnenstad van Tilburg met haar vele winkeltjes en restaurantjes. Moet je voor je werk met het openbaar vervoer naar een andere stad…..geen probleem want ook het centraal station ligt op slechts enkele minuten afstand. Ook de Universiteit van Tilburg is met de fiets of auto dichtbij. Ook voor de dagelijkse boodschappen kan je terecht bij de op loopafstand gelegen Albert Heijn XL. Wil je met de auto de stad uit vanuit het complex ? Geen probleem want diverse doorgaande wegen zoals de Bredaseweg, de Hart van Brabantlaan en de Ringbaan West brengen je snel op de A58 in de richting Eindhoven, Breda of den Bosch of op de weg van Tilburg naar Waalwijk (N261).

Ground floor

BEGANE GROND:

Entree: De gang geeft toegang tot de woonkamer, de keuken, de badkamer en je vind er de trap naar de eerste verdieping. De voordeur met hoog boven licht en de Terrazzovloer zijn voorbeelden van prachtige oude details.

Woonkamer: De hoge raampartijen en hoge plafonds zorgen voor en sfeervolle lichte woonkamer. Hier is ruimte genoeg voor een royale zithoek en een grote eettafel zou je kunnen plaatsen in het achterste gedeelte. Mooi details zijn de kast met glas-in -lood ramen en de warme houten vloer. Je vindt hier ook de toegang tot de berging onder de trap.

Keuken: Deze ligt aan de voorzijde van de woning en is voorzien van een losstaand fornuis met RVS afzuigkap. Ook hier weer een fraaie kast met glas-in-loodramen. Hier tover je binnen de kortste keren de lekkerste gerechten tevoorschijn.

Badkamer: Achter de keuken bevindt zich de badkamer. Deze is betegeld met witte wandtegels en je vindt er een douche, een wastafel en het toilet.

First floor

Via de witgelakte vaste trap bereik je de eerste verdieping. Hier bevinden zich 2 slaapkamers en-suite en nog een derde slaapkamer, deze beschikt over een wastafel. De gehele verdieping heeft een warme houten vloer en lekker veel daglicht door de grote ramen en dakramen.

Garden

Het kleine binnenplaatsje ligt op het zuiden en heeft een poort die uitkomt op de Laagstraat.

Details

- Bouwjaar 1905;
- Woonoppervlak 82 m2;
- Oppervlakte 77m2;
- Inhoud 290 m3;
- NEN 2580 meetrapport*;
- Nieuwe leitjes aangebracht op het dak;
- Nieuwe zinken dakgoten;
- Ruime kelder;
- In rustige gezellige woonwijk gelegen;
- Winkels, scholen en de diverse uitvalswegen op korte afstand gelegen.

Wil je deze instapklare woning bezichtigen ? Bel of mail ons dan voor een afspraak:

Tel: 013 - 30 33 195
Mail: info@viapaulmakelaardij.nl

Via Wie?
Via Paul Makelaardij natuurlijk!
Via Wie anders?

* De NEN 2580 meetnorm is een eenduidige meetnorm, waarbij met bepaalde richtlijnen rekening gehouden wordt. Zo wordt o.a. een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor kan de woonoppervlakte soms kleiner lijken dan de daadwerkelijke vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij vergelijkbare woningen waar de makelaar de meetnorm niet toe heeft gepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, hanteren niet alle makelaars consequent de norm. Via Paul Makelaardij laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.

Floor plans

Extra

ZonZone