Object detail

Has received a bid.

Has received a bid.: Oude Veensegrindweg 50+ 50 A, 3911 TA Rhenen

€1,950,000
Type of residence House, residential farm, detached house
Plot size 8,560 m²
Liveable area 347 m²
Acceptance By consultation
Status Has received a bid.

Note

General

LET OP: Bestemmingsplaninformatie treft u onderaan!

Als we iets hebben geleerd van de afgelopen tijd, dan is het wel hoe belangrijk een fijne werkplek aan huis kan zijn. Deze oude tabaksboerderij, gebouwd in 1877 en volledig gerenoveerd tussen 2015 en 2018 biedt alles: een fantastische werkplek, een waanzinnig comfortabele gezinswoning én een prachtige tuin aangrenzend aan de bosrand. Het pa... More info
 • Features

  All characteristics
  Type of residence House, residential farm, detached house
  Construction period 1877
  Status Has received a bid.
  Offered since 08 April 2021
 • Location

Features

Offer
Reference number 06820
Asking price €1,950,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status Has received a bid.
Acceptance By consultation
Offered since 08 April 2021
Last updated 14 January 2022
Construction
Type of residence House, residential farm, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1877
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Certifications Security
Isolations Insulated glazing, Roof, Wall
Surfaces and content
Plot size 8,560 m²
Effective area 347 m²
Content 2,830 m³
Surface area other inner rooms 274 m²
Surface area external storage rooms 70 m²
Mapping
Number of floors 3 (and one basement)
Number of rooms 6 of which (3 bedrooms)
Number of bathrooms 2 (and 1 separate toilet)
Garden
Type Garden around
Main garden Yes
Orientation South
Has a backyard entrance Yes
Condition Beautifully landscaped
Boiler
Type of boiler Atag
Heating source Gas
Year of manufacture 2007
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 4
Number of covered parking spaces 2
Water heating Central heating system
Heating Air conditioning, Central heating, Partial Floor heating, Wood stove
Bathroom facilities Bathroom 1 Bath, Double sink, Toilet, Walkin shower, Washbasin furniture
Bathroom facilities Bathroom 2 Toilet, Walkin shower, Washbasin furniture
Parking Carport, Detached stone
Has AC Yes
Has an alarm Yes
Has fibre optical cable Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a phone line Yes
Has an internet connection Yes
Has a jacuzzi Yes
Has a storage room Yes
Has sliding doors Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Rhenen G 1450
Area 8,560 m²
Range Entire lot

Description

LET OP: Bestemmingsplaninformatie treft u onderaan!

Als we iets hebben geleerd van de afgelopen tijd, dan is het wel hoe belangrijk een fijne werkplek aan huis kan zijn. Deze oude tabaksboerderij, gebouwd in 1877 en volledig gerenoveerd tussen 2015 en 2018 biedt alles: een fantastische werkplek, een waanzinnig comfortabele gezinswoning én een prachtige tuin aangrenzend aan de bosrand. Het pand is niet alleen zeer comfortabel, maar biedt een bijzondere aanblik door luxe Senso gietvloeren, spannende hoogteverschillen en sfeervolle hoekjes, gecombineerd met een open karkas van originele houten balken. In het woongedeelte vindt u vijf slaapkamers, waarvan twee op de begane grond.

Het geheel is gelegen in een rustige omgeving aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Dit uitgestrekte buitengebied is goed voor vele uren buitenplezier. Of u er nu op uit trekt met het gezin, alleen om tot rust te komen na een lange werkdag of juist met uw collega’s of zakelijke contacten; u vindt hier hoe dan ook een mooie route. U woont direct onder de rook van Veenendaal, zodat voorzieningen ondanks de landelijke ligging binnen handbereik zijn. Op fietsafstand vindt u winkels, kinderopvang, scholen, NS-station Veenendaal en culturele voorzieningen als (film)theaters en een bibliotheek. Via de uitvalswegen zijn steden als Utrecht, Arnhem en Amersfoort uitstekend bereikbaar.

Woonkamer
De royale woonkamer kent een speelse indeling met hoogteverschillen voor een extra ruimtelijk aanzicht. Op die manier worden woon- en eetkamer op natuurlijke wijze onderscheiden, terwijl ze toch verbonden zijn. Hoge raampartijen bieden een prachtig zicht op de groene tuin, wat een zeer vrij gevoel geeft, openslaande tuindeuren maken dat de tuin ’s zomers in een handomdraai bij de leefruimte betrokken wordt. E.e.a. is zeer sfeervol door zaken als een haard met brede ombouw, spotverlichting en knusse hoekjes.

Keuken
De keuken wordt van de living gescheiden door een wand met openingen aan weerszijden. U vindt hier een modern vormgegeven keukenmeubel met witte bladen, lades en kasten, bestaande uit een recht wanddeel, een keukeneiland en een kastenwand. U vindt er een vierpits gaskookplaat, afzuigkap en dubbele spoelbak. Combi-oven, koffiemachine en vaatwasser zijn allen van Siemens.

Slaapkamers + badkamer
Tot het woongedeelte behoren vijf slaapkamers, waarvan twee op de begane grond, een zeer grote op de eerste verdieping en twee op de tweede verdieping. Alle kamers zijn voorzien van luxe Senso gietvloeren, grote raampartijen en (vloer)verwarming. De beide kamers op de begane grond worden op dit moment ingezet als werkvertrek en beschikken over grote inbouwkasten. De kamers op de eerste en tweede verdieping hebben bijzonder veel sfeer door een verhoging en originele houten balken. De ouderslaapkamer is gelegen op de eerste verdieping en beslaat vrijwel volledige oppervlakte van de etage. Via raampartijen over de gehele breedte kijkt u vanuit het bed uit op de tuin. Ook vindt u er een royale walk in closet. Deze kamer beschikt over een geïnternaliseerde badkamer, voorzien van naadloze Senso Wall Covering, een nieuw badkamermeubel, rainshower en een heerlijk ligbad, eveneens met zicht op de tuin. Ook de tweede badkamer is v.v. Senso Wall Covering, een badkamermeubel en een rainshower.

Bedrijfsruimte
De zakelijke ruimte nu in gebruik als fantastische showroom (Senso gietvloeren). De ruimte heeft een totaal gebruiksoppervlakte van totaal 250 m2 op de begane grond en tevens heeft de ruimte een entresol in gebruik als kantoorruimte (20 m2) , Ook is er een archiefkelder aanwezig (circa 25 m2) en zijn er twee vrijstaande bijgebouwen in gebruik als lab, maar kan ook gebruikt worden als garage/bergruimte. Verder is deze showroom voorzien van een balie, koffiecorner. aparte keuken voor personeel, gasten toiletten. Wilt u wonen en werken combineren op een unieke locatie aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug pal aan het bos gelegen? Deze locatie leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld een coaching praktijk, ontmoetingscentrum, IT-bedrijf.

Ook kan het vele financiële voordelen in uw hypotheek hebben indien u zelf de eigenaar/gebruiker bent van het bedrijfsgedeelte,
U kunt de ruimte tevens ook aan derden verhuren. De huidige eigenaar/huurder in het pand is bereid een huurcontract af te sluiten met de nieuwe eigenaar.

De woning gelegen aan de Oude Veensegrindweg 50 is gelegen op gronden met de bestemming “Wonen” binnen het bestemmingsplan ‘Rhenen buitengebied’.
Voor deze locatie is de aanduiding “bedrijf aan huis” opgenomen. Dit houdt in dat de uitoefening van activiteiten voor een bedrijf aan huis is toegestaan, tot de bestaande oppervlakte en waarbij de activiteiten in de gebouwen plaatsvinden. Buitenactiviteiten worden uitgevoerd binnen het bouwvlak dan wel direct aansluitend aan het bouwvlak.

Tuin
De onder architectuur aangelegde tuin van ca. 125 meter bij 70 meter werd in de jaren ‘60 aangelegd. Een bijzonder prunus vormt een prominent pronkstuk en biedt ieder jaargetijde een ander beeld. De inmiddels enorme, 30 meter hoge sequoia vormt samen met de andere groot gegroeide bomen een heerlijke natuurlijke beschutting en geeft een fijn beschermend gevoel. U vindt hier diverse mooi aangelegde bosplantsoenen, bodembedekkers, een lange rij coniferen langs de Oude Veensegrindweg en een mooie bloemenborder. In de tuin zijn ook een speelhuis, trampoline en schommels voor de kinderen aangelegd. In 2020 werd een op maat gemaakte buitenkeuken voorzien van Quooker, pizza oven, luxe bbq en koelkast geïnstalleerd. In dat jaar werd ook een jacuzzi geplaatst voor heerlijke lange avonden in de buitenlucht.

Algemene gegevens
- Type woning: tabaksboerderij met bedrijfsruimte aan huis
- Aantal kamers: 6
- Aantal slaapkamers: 3
- Bouwjaar: 1877
- Renovatie/verbouwingsjaar: 2010-2018
- Parkeerruimte: op eigen terrein voor prive (dubbele carport) en zakelijk gebruik

Technische gegevens
- Warmwatervoorziening woning: cv-ketel woning (Atag, 2007)
- Warmwatervoorziening bedrijfsgedeelte: eigen cv-ketel
- Verwarmvoorziening woning: cv-ketel woning (Atag, 2007)
- Verwarmvoorziening bedrijfsgedeelte: eigen cv-ketel
- Houtkachel: woonkamer
- Gashaard: showroom
- Vloerverwarming: grotendeels aanwezig in combinatie met radiatoren
- Mechanische ventilatie: aanwezig
- Airco: 2 slaapkamers
- Isolatie: dakisolatie, muurisolatie (waar mogelijk)
- Dubbel glas: gedeeltelijk
- Schotelantenne + glasvezelkabel
- Kozijnen: hout
- Camerasysteem: rondom gehele registergoed
- Oplaadpunt elektrische auto aanwezig

BESTEMMINGSPLANINFORMATIE WELKE IS ONTVANGEN VAN DE GEMEENTE RHENEN:

Beroep- en bedrijf aan huis
Zoals eerder vermeld i de woning gelegen aan de Oude Veensegrindweg 50 te Rhenen op gronden met de bestemming “Wonen” binnen het bestemmingsplan ‘Rhenen buitengebied’.
Voor deze locatie is de aanduiding “bedrijf aan huis” opgenomen in Bijlage 1 'Lijst bestaande (neven)activiteiten'.
Dit houdt in dat de uitoefening van activiteiten voor een bedrijf aan huis is toegestaan, tot de bestaande oppervlakte en waarbij de activiteiten in de gebouwen plaatsvinden.

Daarnaast staan onder artikel 23.5.1 uit het geldende bestemmingsplan de volgende gebruiksregels voor beroep- en bedrijf aan huis vermeld:
- de omvang van de uitoefening van het beroep- en bedrijf aan huis mag niet meer bedragen dan 50% van de oppervlakte van de woning tot een maximum van 100 m²;
- de uitoefening van het beroep- en bedrijf aan huis mag geen nadelige invloed hebben op de normale afwikkeling van het verkeer en mag geen onevenredige toename van de parkeerbehoefte veroorzaken;
- er dient zoveel mogelijk op eigen terrein te worden geparkeerd;
- detailhandel is niet toegestaan;
- het beroep- en bedrijf aan huis wordt uitgeoefend door de bewoner.

Dit geheel biedt de kaders voor het uitoefenen van een beroep- en bedrijf aan huis op deze locatie.
Indien men niet kan voldoen aan de voorwaarden uit het bestemmingsplan is een afwijking van het bestemmingsplan voor beroep- en bedrijf aan huis noodzakelijk.
U zult hiervoor eerst een principeverzoek moeten indienen, zodat RO kan bepalen of het ruimtelijk gewenst is om aan deze afwijking mee te werken.
Voor meer informatie over het bestemmingsplan verwijzen wij u naar de website van ruimtelijkeplannen.
Voor meer informatie over het indienen van een principeverzoek verwijzen wij u naar de website van de gemeente Rhenen.

Inwoning
Op basis van het geldende bestemmingsplan mag de woning worden gebruikt voor wonen, al dan niet in combinatie met inwoning.
Onder inwoning wordt verstaan:
- twee of meer huishoudens die één woning bewonen met gemeenschappelijk gebruik van één of meer voorzieningen of (verblijfs)ruimten van die woning en waarbij de woning één hoofdtoegang behoudt en de voorzieningen c.q. (verblijfs)ruimten onderling vrij toegankelijk zijn.
De woning mag dus gebruikt worden voor inwoning waarbij voldaan dient te worden aan deze definitie uit het bestemmingsplan.
Let op! Indien de woning hiervoor dient te worden uitgebreid is een omgevingsvergunning noodzakelijk waarbij mogelijk advies van de Provincie voor nodig is.

Mantelzorgwoning
Een andere mogelijkheid kan een mantelzorgwoning zijn.
Het is belangrijk dat hiervoor een mantelzorgindicatie voor is verstrekt.
Er zijn diverse manieren om een mantelzorgwoning in het buitengebied vergunningvrij of in bestaande bouwwerken te realiseren zonder omgevingsvergunning.

WILT U EVEN BINNEN KIJKEN?
Voor meer informatie omtrent deze woning, kunt u contact opnemen met ons kantoor in Veenendaal.

U bent van harte welkom! De beste indruk van deze woning krijgt u natuurlijk tijdens een bezichtiging. Wij proberen onze bezichtigingen altijd in samenspraak met verkoper en koper te plannen en nemen ruim de tijd, zodat u op uw gemak de woning kan bekijken en ervaren.
N.B. Aan de samenstelling van deze gegevens is maximale zorg besteed. Aan onvolkomenheden in de vermelde gegevens en tekeningen kunnen geen rechten en aanspraken worden ontleend.

Floor plans

ZonZone