Object detail

For sale: Oude Veensegrindweg 50+ 50 A, 3911 TA Rhenen

€1,950,000
Type of residence House, residential farm, detached house
Plot size 8,560 m²
Liveable area 347 m²
Acceptance By consultation

Note

General

Als we iets hebben geleerd van de afgelopen tijd, dan is het wel hoe belangrijk een fijne werkplek aan huis kan zijn. Deze oude tabaksboerderij, gebouwd in 1877 en volledig gerenoveerd tussen 2015 en 2018 biedt alles: een fantastische werkplek, een waanzinnig comfortabele gezinswoning én een prachtige tuin aangrenzend aan de bosrand. Het pand is niet alleen zeer comfortabel, maar biedt een bijz... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, residential farm, detached house
    Construction period 1877
    Offered since 08 April 2021
  • Location

Features

Offer
Reference number 06820
Asking price €1,950,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Acceptance By consultation
Offered since 08 April 2021
Last updated 13 August 2021
Construction
Type of residence House, residential farm, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1877
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Certifications Security
Isolations Insulated glazing, Roof, Wall
Surfaces and content
Plot size 8,560 m²
Effective area 347 m²
Content 2,830 m³
Surface area other inner rooms 274 m²
Surface area external storage rooms 70 m²
Mapping
Number of floors 3 (and one basement)
Number of rooms 6 of which (3 bedrooms)
Number of bathrooms 2 (and 1 separate toilet)
Garden
Type Garden around
Main garden Yes
Orientation South
Has a backyard entrance Yes
Condition Beautifully landscaped
Boiler
Type of boiler Atag
Heating source Gas
Year of manufacture 2007
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 4
Number of covered parking spaces 2
Water heating Central heating system
Heating Air conditioning, Central heating, Partial Floor heating, Wood stove
Bathroom facilities Bathroom 1 Bath, Double sink, Toilet, Walkin shower, Washbasin furniture
Bathroom facilities Bathroom 2 Toilet, Walkin shower, Washbasin furniture
Parking Carport, Detached stone
Has AC Yes
Has an alarm Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a phone line Yes
Has an internet connection Yes
Has a jacuzzi Yes
Has a storage room Yes
Has sliding doors Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Rhenen G 1450
Area 8,560 m²
Range Entire lot

Description

Als we iets hebben geleerd van de afgelopen tijd, dan is het wel hoe belangrijk een fijne werkplek aan huis kan zijn. Deze oude tabaksboerderij, gebouwd in 1877 en volledig gerenoveerd tussen 2015 en 2018 biedt alles: een fantastische werkplek, een waanzinnig comfortabele gezinswoning én een prachtige tuin aangrenzend aan de bosrand. Het pand is niet alleen zeer comfortabel, maar biedt een bijzondere aanblik door luxe Senso gietvloeren, spannende hoogteverschillen en sfeervolle hoekjes, gecombineerd met een open karkas van originele houten balken. In het woongedeelte vindt u vijf slaapkamers, waarvan twee op de begane grond.

Het geheel is gelegen in een rustige omgeving aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Dit uitgestrekte buitengebied is goed voor vele uren buitenplezier. Of u er nu op uit trekt met het gezin, alleen om tot rust te komen na een lange werkdag of juist met uw collega’s of zakelijke contacten; u vindt hier hoe dan ook een mooie route. U woont direct onder de rook van Veenendaal, zodat voorzieningen ondanks de landelijke ligging binnen handbereik zijn. Op fietsafstand vindt u winkels, kinderopvang, scholen, NS-station Veenendaal en culturele voorzieningen als (film)theaters en een bibliotheek. Via de uitvalswegen zijn steden als Utrecht, Arnhem en Amersfoort uitstekend bereikbaar.

Woonkamer
De royale woonkamer kent een speelse indeling met hoogteverschillen voor een extra ruimtelijk aanzicht. Op die manier worden woon- en eetkamer op natuurlijke wijze onderscheiden, terwijl ze toch verbonden zijn. Hoge raampartijen bieden een prachtig zicht op de groene tuin, wat een zeer vrij gevoel geeft, openslaande tuindeuren maken dat de tuin ’s zomers in een handomdraai bij de leefruimte betrokken wordt. E.e.a. is zeer sfeervol door zaken als een haard met brede ombouw, spotverlichting en knusse hoekjes.

Keuken
De keuken wordt van de living gescheiden door een wand met openingen aan weerszijden. U vindt hier een modern vormgegeven keukenmeubel met witte bladen, lades en kasten, bestaande uit een recht wanddeel, een keukeneiland en een kastenwand. U vindt er een vierpits gaskookplaat, afzuigkap en dubbele spoelbak. Combi-oven, koffiemachine en vaatwasser zijn allen van Siemens.

Slaapkamers + badkamer
Tot het woongedeelte behoren vijf slaapkamers, waarvan twee op de begane grond, een zeer grote op de eerste verdieping en twee op de tweede verdieping. Alle kamers zijn voorzien van luxe Senso gietvloeren, grote raampartijen en (vloer)verwarming. De beide kamers op de begane grond worden op dit moment ingezet als werkvertrek en beschikken over grote inbouwkasten. De kamers op de eerste en tweede verdieping hebben bijzonder veel sfeer door een verhoging en originele houten balken. De ouderslaapkamer is gelegen op de eerste verdieping en beslaat vrijwel volledige oppervlakte van de etage. Via raampartijen over de gehele breedte kijkt u vanuit het bed uit op de tuin. Ook vindt u er een royale walk in closet. Deze kamer beschikt over een geïnternaliseerde badkamer, voorzien van naadloze Senso Wall Covering, een nieuw badkamermeubel, rainshower en een heerlijk ligbad, eveneens met zicht op de tuin. Ook de tweede badkamer is v.v. Senso Wall Covering, een badkamermeubel en een rainshower.

Bedrijfsruimte
De zakelijke ruimte nu in gebruik als fantastische showroom (Senso gietvloeren). De ruimte heeft een totaal gebruiksoppervlakte van totaal 250 m2 op de begane grond en tevens heeft de ruimte een entresol in gebruik als kantoorruimte (20 m2) , Ook is er een archiefkelder aanwezig (circa 25 m2) en zijn er twee vrijstaande bijgebouwen in gebruik als lab, maar kan ook gebruikt worden als garage/bergruimte. Verder is deze showroom voorzien van een balie, koffiecorner. aparte keuken voor personeel, gasten toiletten. Wilt u wonen en werken combineren op een unieke locatie aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug pal aan het bos gelegen? Deze locatie leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld een coaching praktijk, ontmoetingscentrum, IT-bedrijf.

Ook kan het vele financiële voordelen in uw hypotheek hebben indien u zelf de eigenaar/gebruiker bent van het bedrijfsgedeelte,
U kunt de ruimte tevens ook aan derden verhuren. De huidige eigenaar/huurder in het pand is bereid een huurcontract af te sluiten met de nieuwe eigenaar.

De woning gelegen aan de Oude Veensegrindweg 50 is gelegen op gronden met de bestemming “Wonen” binnen het bestemmingsplan ‘Rhenen buitengebied’.
Voor deze locatie is de aanduiding “bedrijf aan huis” opgenomen. Dit houdt in dat de uitoefening van activiteiten voor een bedrijf aan huis is toegestaan, tot de bestaande oppervlakte en waarbij de activiteiten in de gebouwen plaatsvinden. Buitenactiviteiten worden uitgevoerd binnen het bouwvlak dan wel direct aansluitend aan het bouwvlak.

Tuin
De onder architectuur aangelegde tuin van ca. 125 meter bij 70 meter werd in de jaren ‘60 aangelegd. Een bijzonder prunus vormt een prominent pronkstuk en biedt ieder jaargetijde een ander beeld. De inmiddels enorme, 30 meter hoge sequoia vormt samen met de andere groot gegroeide bomen een heerlijke natuurlijke beschutting en geeft een fijn beschermend gevoel. U vindt hier diverse mooi aangelegde bosplantsoenen, bodembedekkers, een lange rij coniferen langs de Oude Veensegrindweg en een mooie bloemenborder. In de tuin zijn ook een speelhuis, trampoline en schommels voor de kinderen aangelegd. In 2020 werd een op maat gemaakte buitenkeuken voorzien van Quooker, pizza oven, luxe bbq en koelkast geïnstalleerd. In dat jaar werd ook een jacuzzi geplaatst voor heerlijke lange avonden in de buitenlucht.

Algemene gegevens
- Type woning: tabaksboerderij met bedrijfsruimte
- Aantal kamers: 6
- Aantal slaapkamers: 3
- Bouwjaar: 1877
- Renovatie: 2015-2018
- Parkeerruimte: op eigen terrein voor prive (dubbele carport) en zakelijk gebruik

Technische gegevens
- Warmwatervoorziening: cv-ketel (Atag, 2007)
- Verwarmvoorziening: cv-ketel (Atag, 2007)
- Vloerverwarming: gedeeltelijk aanwezig
- Mechanische ventilatie: aanwezig
- Airco: 2 slaapkamers
- Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, HR-glas
- Dubbel glas: geheel
- Schotel
- Kozijnen: hout
- Camerasysteem: rondom gehele registergoed
- Oplaadpunt elektrische auto aanwezig

WILT U EVEN BINNEN KIJKEN?

Voor meer informatie omtrent deze woning, kunt u contact opnemen met ons kantoor in Veenendaal.

U bent van harte welkom! De beste indruk van deze woning krijgt u natuurlijk tijdens een bezichtiging. Wij proberen onze bezichtigingen altijd in samenspraak met verkoper en koper te plannen en nemen ruim de tijd, zodat u op uw gemak de woning kan bekijken en ervaren.
N.B. Aan de samenstelling van deze gegevens is maximale zorg besteed. Aan onvolkomenheden in de vermelde gegevens en tekeningen kunnen geen rechten en aanspraken worden ontleend.

Floor plans

ZonZone