Object detail

Sold subject to conditions

Sold subject to conditions: Bergstraat 52, 5175 AB Loon op Zand

€374,500
Type of residence House, single-family house, semi-detached house
Plot size 435 m²
Liveable area 121 m²

Note

General

BERGSTRAAT 52 LOON OP ZAND

Loon op zand staat bekend om de sprookjes van de Efteling.........En deze heerlijke tweekapper bewijst het: "Sprookjes bestaan" !

Deze heerlijke twee-ondereenkap woning dateert van 1920 maar is in 2009 ingrijpend gerenoveerd waarbij feitelijk alleen de voorgevel is blijven staan. Het resultaat is verbluffend: een heerlijke karakteristiekvolle tweekapper met de sti... More info
 • Features

  All characteristics
  Type of residence House, single-family house, semi-detached house
  Construction period 1920
  Status Sold subject to conditions
  Offered since 21 August 2018
 • Location

Features

Offer
Reference number 00057
Price €374,500
Status Sold subject to conditions
Acceptance By consultation
Offered since 21 August 2018
Last updated 04 November 2018
Ownership rights Whole lot
Construction
Type of residence House, single-family house, semi-detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1920
Roof materials Tiles
Rooftype Gambrel
Certifications Energy performance advice
Isolations Full
Insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 435 m²
Effective area 121 m²
Content 355 m³
Surface area external storage rooms 19 m²
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 5 of which (3 bedrooms)
Outdoors
Location On a quiet street
Residential area
Near public transport
Near school
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation South
Has a backyard entrance Yes
Condition Beautifully landscaped
Energy consumption
Has an energy certificate Yes
Energy certificate A
Boiler
Heating source Gas
Year of manufacture 2009
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Garden available Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Ownership Full ownership

Definition

BERGSTRAAT 52 LOON OP ZAND

Loon op zand staat bekend om de sprookjes van de Efteling.........En deze heerlijke tweekapper bewijst het: "Sprookjes bestaan" !

Deze heerlijke twee-ondereenkap woning dateert van 1920 maar is in 2009 ingrijpend gerenoveerd waarbij feitelijk alleen de voorgevel is blijven staan. Het resultaat is verbluffend: een heerlijke karakteristiekvolle tweekapper met de stijl uit de jaren 20 en de gemakken van de éénentwintigse eeuw ! Met een prachtig Mansardedak ! En wat deze woning helemaal bijzonder maakt is de enorme diepe achtertuin welke uitkomt op de uitgestrekte weilanden tussen Loon op Zand en Tilburg.

En via de voorkant van de woning loop je zo door de rustige Bergstraat het gezellige centrum van Loon op Zand binnen....WOW wat is dit een heerlijke plek om te wonen !

Via de hal kom je in de sfeervolle woonkamer welke aan de straatkant van de woning ligt. Door de twee grote raampartijen tot aan het plafond, wat kenmerkend is voor de jaren 20, is het hier heerlijk licht. Via ensuite deuren kom je in de heerlijke luxe woonkeuken welke aan de achterzijde van de woning ligt. Deze woonkeuken is voorzien van alle apparatuur. Hier waan je je voor altijd een sterrenkok. Via de raampartij aan de zijkant van de woning en de grote schuifpui aan de achterzijde is het hier heerlijk licht ! Wat de woonkeuken echt karakter geeft is de mooie op maat gemaakte betonnen aanrecht....WOW ! Dit is een plek waar je je meteen thuisvoelt en waar je als toekomstige bewoner vele uurtjes zult vertoeven......

Via de schuifpui aan de achterzijde van de keuken kom je uit in de heerlijke diepe tuin van maar liefst 54 meter maar voordat we daar wat meer over vertellen vervolgen wij onze ontdekkingstocht in deze heerlijke woning.

Een woonkeuken is geen woonkeuken zonder bijkeuken.....zo heeft ook deze woonkeuken een ruime bijkeuken met ruimte voor de wasmachine, droger en opslag. Deze bijkeuken is toegankelijk via een voorportaal welke ook toegang geeft tot de toiletruimte. Daarnaast bevindt zich in een ander afgesloten portaal in de keuken ook de trapopgang tot de eerste verdieping.

Via de trap kom je op de ruime overloop op de eerste verdieping met drie ruime slaapkamers en een ruime van luxe sanitair voorziene badkamer. Alle slaapkamers zijn voorzien van een moioie stijlvolle laminaatvloer. Wat absoluut de sfeer van de woning bepaald zijn de prachtige balkpartijen die mooi zichtbaar zijn op de gehele eerste verdieping waardoor je meteen als een blok valt voor deze woning......en ook de hoogte van de eerste verdieping is adembenemend, de nok is helemaal zichtbaar waardoor de ruimte erg ruimtelijk oogt ! Voor een goed beeld verwijzen wij je naar de plattegronden.

Boven de badkamer en de overloop is nog een ruime berging !

Dat brengt ons tot slot bij de tuin, en wat voor tuin, WOW, de tuin welke op zuid is georienteerd is maar liefst 54 meter diep !!! en super sfeervol aangelegd. Ergens halverwege is een overdekt verwarmd terras aangelegd, als je hier eenmaal zit hoef je nooit meer op vakantie ! Wat een heerlijke plek !! Helemaal achterin de tuin is tot slot een zeer ruime volledig geisoleerde top afgewerkt berging (19m2) gecreeerd (2016) waarin werkelijk aan ruimte geen gebrek is. Via de achterdeur van deze berging kom je uit op de uitgestrekte weilanden tussen Loon op Zand en Tilburg. Vanuit de woning ben je zo in het natuurgebied Huis ter Heijde van waaruit je een heerlijke wandeling in de ongerepte natuur kunt starten. Aan de zijkant van de woning is ook nog een toegang tot je eigen terrein.

Kenmerken:

- Karakteristieke twee-onder-een-kap woning uit 1920;
- Geheel gerenoveerd in 2009;
- Gehele begane grond voorzien van vloerverwarming;
- Alle houten kozijnen vernieuwd in 2009;
- Alle electra vervangen en verniewd in 2009;
- Voorzien van HR +/+ glas;
- CV Ketel uit 2009;
- Overdekt verwarmd terras;
- Ruime geheel geisoleerde berging;
- Mansardedak

De Bergstraat is sinds enkele jaren een doodlopende straat voor het doorgaande verkeer en is daarmee een fijne rustige straat om te wonen.

Floor plans

ZonZone